Workshop: Hvordan bruke fysisk og rask prototyping for å lage innovative helsetjenester!

Workshop: Hvordan bruke fysisk og rask prototyping for å lage innovative helsetjenester!

Knowit Experience Bergen inviterer til workshop 21.sept under Bergen Design Festival og Innovasjonsuken OPP. I løpet av tre timer får du prøve å løse et problem og ta en idé fra papir til enkel prototype.
Vi begynner dagen med å fortelle litt om hvordan vi har jobbet med helserelaterte prosjekter. Deretter vil vi forhåndsdefinere en helserelatert problemstilling som deltakerne skal få jobbe videre med.
Vi vil forklare litt rundt viktigheten av empati og dyp forståelse for brukerne i innovasjonsprosjekter knyttet til helsesektoren, samt effekten av mindfulness (psykologi møter brukeratferd). Deltakerne vil også selv få kjenne dette på kroppen gjennom noen enkle øvelser. I løpet av workshopen bruker vi verktøy fra DesignThinking for idégenerering, konseptutvikling og prototyping. Vi vil fokusere på bruk av fysiske materialer for å raskt lage enkle og testbare prototyper. 
Dette blir en spennende og intensiv formiddag som vil gi deltakerne mulighet til å «tenke med hendene»! 
Målgruppen for workshopen er:
Ansatte i helsesektoren, designere, gründere, leverandører av produkter og tjenester til helsesektoren og andre som er interessert i tjenesteinnovasjon og DesignThinking. 

Fra Knowit Experience deltar:

Anne Lise Bergem, Sverre Helland og Anita Reime

Agenda:

09.00 - 10.00

Anne Lise, Anita og Sverre forteller litt om tidligere helserelaterte prosjekter Knowit har jobbet med.

Dere får presentert en problemstilling dere skal jobbe videre med og en introduksjon til empati i design gjennom enkle øvelser.

10.15-10.45

Deltakerne blir delt opp i grupper for å jobbe med idé og konsept gjennom superenkle skisser, selektering og kombinering. 

10.45 - 11.45

Gruppene får utdelt materiell og utstyr til å prototype og virkeliggjøre idéen sin. Vi stiller med alt fra legoklosser til kitt, limpistol og pappkopper.

11.45 - 12.00

Hver gruppe får mulighet til å presentere sitt konsept og vi oppsummerer workshopen. Er det mulig å protype et konsept på to timer?

Begrenset antall plasser. 

Vel møtt!

Kalender 2018