VilVite: Kode- og LEGO®-festivalen 2019

VilVite: Kode- og LEGO®-festivalen 2019

Samfunnet trenger at barn og unge utvikler sine kreative og skapende evner, og alle barn skal nå lære programmering. I perioden 14. september-13. oktober kan små og store bli kjent med koding og programmering på VilVite. Tradisjonen tro fyller vitensenteret også Skaperhagen med 1000-vis av LEGO-klosser. Kode- og LEGO-festivalen 2019 er sponset av Equinor Morgendagens Helter.

Passer for:Alle

Varighet: 14. september - 13. oktober 2019. Aktiviteter varierer ukedag/helg og i høstferien.


Bygg Barnas drømmeby!

Store LEGO-bord med 1000-vis av klosser fra Danmark står klare for byggmestre i alle aldre i hele perioden. Kom og la fantasi og skaperglede få utløp – og bli inspirert av hva andre bygger! Hver dag får kreative nybygg plass i Barnas drømmeby. De yngste barna kan bygge med DUPLO og MAXI-klosser. LEGO-bordene er åpne i hele åpningstiden vår.


Prøv programmering og LEGO-teknikk

I helger og høstferieukene kan dere også delta på ulike verksteder og prøve ulike former for programmering:

Bee-Bot og KUBO – enkle roboter som barn får programmere uten pc. Dette er en fin introduksjon til programmering for de yngste (4-8 år).

LEGO® Education WeDo– byggesett som gir barna mulighet til å utforske og lære gjennom lek. Passer fra ca 7 år. Dropp-inn.

LEGO® Mindstorms® EV3– verktøy som gir barna mulighet til å bygge og programmere egne roboter for å lære koding og programmering m.m. Passer fra ca 10 år. Dropp-inn.

LittleBits – elektroniske byggeklosser for å lage kule oppfinnelser. Fra 10 år eller 8 år i følge med voksen. Eget verksted med påmelding når du kommer.

Micro:bit– for å lære grunnleggende elektronikk og programmering. Fra 12 år. Dagskurs ca 5 timer.

Robotprogrammering–kurs i høstferien, info og påmelding.

LEGO Technic byr på utfordringer for erfarne LEGO-byggmestere. Med elementer som fungerende hjuloppheng og pneumatikk, kan barn bygge en rekke ulike kjøretøy med funksjoner fra virkelighetens verden. Dropp-inn.

Lær å kode med RoboMech – og få tips til FLL!

RoboMech er et lokalt FLL-lag som har deltatt på turneringer en rekke ganger og som flere ganger har vunnet den regionale finalen i FIRST® LEGO® League (FLL). Hver søndag under Kode- og LEGO-festivalen møter du tidligere RoboMech-deltakere på VilVite kl. 13.30-16.00. De vil lære deg å programmere EV3 Roboter og vise hvordan du kan bruke sensorer. Benytt også anledningen til å få tips og triks hvis du skal delta i årets FLL.


Enda mer på programmet

Utforsk også utstillingene og la deg underholde på vitenshowet Kule eksperimenter! Program og tider varierer uke/helg og i høstferieukene 40 og 41. Se tider for enkelte dager i vår kalender.

Velkommen til Kode- og LEGO®-festivalen 2019! Del av innovasjonsuken Opp.

VilVite: Kode- og LEGO®-festivalen 2019
Søndag 22. September
10:00 - 17:00
Pris
https://www.vilvite.no/priser/
Legg til i kalender Del på facebook

Se Kalender

Hold deg OPPdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tusen takk for din registrering!
Fyll ut alle feltene.