VIS om utdanning, miljø – og klimateknologi

Innovasjonssamtale med VIS ved Ove Gjelsvik som har invitert inn Ragnhild Fresvik i Sparebanken Vest og Kristoffer Hundershagen fra Eduplaytion til samtale om innovasjonsprosjekter. Her vil du få møte Jacob Brekke som har vært testpilot på mattespillet, Numetry og så vil en få høre om det nye startup programmet innen miljø- og klimateknologi.

StartupLab om samarbeid mellom næringsliv og startups

Fredrik Harloff, sjef for teknologi og innovasjon i GC Rieber konsernet, Pa?l Erik Michelsen, direktør for merkevare og markedsføring i Lerøy og A?shild Aarø, community manager pa? STARTUPLAB har vært innom OPPstudio for a? snakke om innovasjonsarbeid i større selskaper, samarbeid mellom gru?nderselskaper og etablert næringsliv. Samt det superspennende programmet, 20tretti.

OPPnå finansering
Fra engler til fond

OPPnå finansiering setter fokus på behovet for kapital og investors rolle i utvikling av selskap i både oppstart og vekst. Det skal være en møteplass for investorer, gründere, næring og inkubasjon.

Impact Hub om sosial innovasjon

Silje Grastveit, leder for Impact Hub, Kathrine Marthinsen, daglig leder i Folkelig og Vidar Aashus som er rådgiver i Næringsseksjonen med fokus. på Finans, Design og Helse - Innovasjon og entreprenørskap i Bergen kommune møter i studio.. Hør dere prat om sosial innovasjon og felles satsing på innovasjonsprosjekter for å kunne lykkes.

Bergen kommune om Etablererprisen

Etablererprisen deles ut til kandidater som har etablert ny virksomhet i Bergensregionen, og som bidrar til å fornye eller berike lokalsamfunnet og inspirere andre potensielle etablerere til å starte næringsvirksomhet. I år deles Etablererprisen ut for 15. år. Vi har invitert Elin Sjødin Drange, næringssjef i Bergen kommune for å fortell om Etablererprisen og kommunens arbeid med  innovasjon og nyskaping. Møt tre tidligere vinnere: Mark Bokenfohr i Transmark Subsea – tidligere WiSub. (2015) Stian Lavik i Motitech (2016) Aleksander Helmersberg i MillaSays ( 2018)

BergenWorks om inkludering i innovasjonsmiljøet

I dagens innovasjonssamtale møter du Christian Erichsen som starter BergenWorks, spacemanager Stefan Eide som er spacemanager på BergenWorks og prosjektleder for et prosjekt som gir arbeidstrening og gründerbedrifter mulighet til å få verdifull arbeidskraft.
Fra utenforskap til fast ansettelse, og hvordan det gagner startup-miljøer og grundere å ta inn folk i utenforskap. Fokus på arbeidslivsmestring og kompetanseheving, og det å lage en medarbeider som blir verdifull for bedriften.