Tilbake til program

fredag 23.09 kl. 06:30 - 08:00

Frokostseminar: Visualisering som strategisk verktøy – kraften i å fortelle ved å vise

Det er neppe kontroversielt å påstå at visualiseringer av typen giga-map er kraftfulle for å forklare komplekse konsepter. Joakim Arroub (frog) vil vise et konkret case hvor leveransen ble en kjempemessig illustrasjon. Han vil gi innblikk i prosessen bak og hvordan kunder og publikum har tatt i mot kartet helt frem til dagens versjon som inkluderer fysiske objekter.

Digitale tvillinger virker som de er på alles lepper i disse dager. Det er ikke måte på hvor verdifulle 3-dimensjonale verdener er for å få oversikt over verdikjeder og komplekse systemer. Men hva betyr det egentlig? Er det bare en speiling av det vi allerede vet? Eirik Solberg (Digital Tvilling AS) vil bruke sin favorittanalogi; «mentale modeller» for å forklare både hva dette er og hvorfor det er så lurt.

Også håndtegning hører med i diskusjonen av visualisering. Studier viser, ikke overraskende, at vi husker ord dobbelt så bra ved å tegne som å skrive (retensjonsgrad), likevel gjøres det meste av dokumentasjon som strukturert tekst. Enkle tegninger av sammenhenger og konkrete observasjoner er i vår erfaring både mer engasjerende og gir bedre innsikt i komplekse prosesser enn de fleste tekstbaserte verktøy som brukes i dag. Håvard Legreid (frog) vil demonstrere sine skissenotater under Joakim og Eiriks presentasjoner på en egen skjerm. Avslutningsvis kommer han også på scenen for å snakke litt om sin prosess.

Sesjonen er satt opp av frog (del av Capgemini invent) og Digital Tvilling AS. Det vil bli servert mat og drikke under arrangementet, og vil være tid for å mingle i etterkant av innlegget. OBS: Det er ikke oppvarmet lokale.

Joakim Arroub er strategisk designer i frog og kjent for å gjøre knusktørre logistikksystemer til innbydende grafikk.
Eirik Solberg er daglig leder i Digital Tvilling Norge med bakgrunn fra Capgemini. Han er en trollmann på scenen og Bergens beste på samarbeid.
Håvard Legreid er konseptutvikler i frog og design thinking coach med brennende engasjement for kreativitet og tegning.

Praktisk info

Tid

fredag 23.09 kl. 06:30 - 08:00

Sted

Type arrangement

Seminar

Pris

Gratis