Tilbake til program

mandag 19.09 kl. 16:00 - 17:30

Tech og tekstil - Hvordan ser fremtidens bærekraftige tekstilindustri ut?

Innovasjon og bærekraft i tekstilnæringen er et samspill mellom smart design, avansert teknologi og nyskapende forretningsmodeller. Det er behov for mange kloke hoder for å styre industrien i riktig retning. I denne samtalen skal vi utfordre den tradisjonelle måten å tenke tekstilproduksjon. Vi skal søke en fremtidsrettet og positiv holdning som kan gi fremtidige generasjoner lyst til å jobbe med tech og tekstil på en bærekraftig måte.

TECH OG TEKSTIL

Under Innovasjonsuken OPP, inviterer Bergen Offentlige Bibliotek i samarbeid med NF&TA, til panelsamtale om teknologi, bærekraft, innovasjon og nye forretningsmodeller innen tekstilindustrien, med fokus på Vestlandet. Samtalestyrer er Mona Johannesen fra Norwegian Fashion and Textile Agenda (NF&TA), som er klyngen for tekstilnæringen i Norge.

Hvilke endringer skjer i tekstilindustrien, og hva blir teknologiens rolle for tekstilnæringen i årene fremover?
Hvordan fungerer det egentlig med nye forretningsmodeller innen mote og tekstil, som abonnementsløsninger, on-demand produksjon, og up-cycling?
Hvordan kan produsenter balansere forholdet mellom hurtig utskifting av nye trender og bærekraftig produksjon? Kan bærekraft og trend gå hånd i hånd?
Hvordan skal egentlig aktører i tekstilbransjen tjene penger i fremtiden?

Mandag 19. september klokken 18:00-19:30 (varighet 90 min. med åpning for spørsmål fra publikum på slutten).

Arrangementet inngår i programmet til Innovasjonsuken OPP 19.-23. september, og er et samarbeid mellom Bergen Offentlige Bibliotek og NF&TA, og det gjennomføres som en del av prosjektet Bærekraftslaben – samarbeid, skaping og kunnskapsformidling for fremtiden.

PANELET

Med oss i panelet har vi relevante aktører fra den norske tekstilbransjen.

  • Gerda Sørhus Fuglerud - administrerende direktør og eier av Oleana
  • Mons Jensen Grimstad - Main developer og designer i Eminus
  • Lars Einar Riksheim - produkt/markedssjef fra Amatec
  • William Øquist Ingvaldsen - Gründer i start-upen Green Dawn 

Praktisk info

Tid

mandag 19.09 kl. 16:00 - 17:30

Sted

Type arrangement

Debatt

Pris

Gratis