Bærekraftige investeringer

Klima er satt høyt på agendaen. Taksonomien, green deal, energimeldingen og sist oljeskatten. Vi har et regelverk som skal ta oss fra visjoner til konkretet mål – og som skal bistå kapitalmarkedet med å fremskynde overgangen. Nå kan kan du få med deg OPPnå finansiering hvor vi har pratet med fageksperter, tidligfaseinvestorer og innovasjonsmiljøet om kapital i tidligfase går til bærekraftige selskaper.

Loading

Braksuksess med Bergen Brainstorm

Over 60 studenter på Vestlandet jobbet med bærekraftsutfordringer fra næringslivet. VilVite, Bærekraftige liv og GC Rieber Eiendom leverte case til Start Bergens Bergen Brainstorm som ble gjennomført som siste arrangement under Innovasjonsuken OPP.

Meld deg på årets innovasjonssamtaler

Vi inviterer til innovasjonssamtaler om Grøn Region Vestland, klynger, sosialt entreprenørskap, Etablererprisen og bærekraftige investeringer. Få med deg årets innovasjonssamtale hver dag kl. 11.30

OPPtur - kunnskapsreise på Vestlandet

Vi har besøkt næringshager, kunnskapsparker, gründere og næringslivet på Vestlandet. Bli med på kunnskapsreisen via videoserien, OPPtur.

Faglig OPPkvikker med akademia

Følg med på digitale fagsamlinger hver dag under OPP. Her får du faglig påfyll fra dem som sikrer oss ung skaperkraft og fremtidens kollegaer. Og ikke minst er med på å øke kompetansen på Vestlandet.

Nordea stimulerer til bærekraftig vekst

Innovasjonsuken OPP kan realiseres takket være gode støttespillere og bidragsytere. Nordea støtter Innovasjonsuken OPP for å stimulere til vekst og samarbeid på tvers av bransjer og miljø med all den gode kompetansen vi har på Vestlandet.

Årets OPPtur er i gang

Årets vestlandsturne startet i vikingskipet i Sagastad og på Operahuset i Nordfjordeid, veien gikk videre til tretopper og fjelltopper i Stryn og ble avsluttet med smaks- og reiseopplevelse med pop up, tog, zipline og sykkel i Flåm. Gled deg til å bli kjent med dyktige og handlingskraftige vestlendinger under årets innovasjonsuke på Vestlandet.

Musikk fra Vestland til verden

Norges musikkeksport kommer i stor grad fra Bergen. Samtidig har Bergen et av de sterkeste musikkteknologimiljøene i Norge. Hvordan kan investorer være med på å videreutvikle bransjens posisjon og bygge en enda sterkere internasjonal havn for musikk i Vestland?

Ny partner og OPPgradering av web

Guilty omtaler seg som en gjeng med spesialister som sammen med ambisiøse mennesker skaper nye og banebrytende løsninger som utfordrer det etablerte. En god match da Innovasjonsuken OPP skulle ha en nysatsing på web.

OPPdag Grøn region Vestland

Grøn region Vestland er eit samarbeidsprosjekt mellom Vestland fylkeskommune og Innovasjon Norge. EY står for den praktiske gjennomføringa, i tett samarbeid med prosjekteigarane. Få med deg innovasjonssamtalen under OPP og få eit innblikk i litt av det som rører seg i Noregs beste fylke!

Brainstorming med Start Bergen

Start Bergen er en studentorganisasjon som er satt sammen av ildsjeler fra et bredt spekter av fagområder. Under Vestlandets innovasjonsfestival arrangerer de Bergen Brainstorm. Vi har utfordret leder i Start Bergen og styringsgruppemedlem i OPP, Sander Meland om å la oss bli bedre kjent med studentorganisasjon.

Solid samarbeidspartner

I 2016 gikk en rekke aktører fra innovasjonsmiljøet sammen for å planlegge en innovasjonsuke i Bergen. Formålet var å løfte frem gode initiativ innen entreprenørskap og innovasjon i regionen vår. Dette var en stor suksess, og i 2017 lanserte vi Innovasjonuken OPP. DNB har vært en viktig samarbeidspartner helt siden oppstarten.

Vestlandets idedugnad

Akademia, næringsliv, økosystemet, investorer og innovasjonsmiljøet på vestlandet samarbeidet om å utarbeide ideer for årets innovasjonsfestival som skal avholdes 13.-19.september. Har du tips til inspirerende foredragsholdere, viktige tema og spennende innovasjonshistorier fra vestlandet?

Kick off for arrangører under OPP

26.mai inviteres alle som ønsker å bidra med arrangement, aktiviteter og kunnskapsdeling under Innovasjonsuken OPP 2021.

Innovasjonsuken OPP 2021

13.-19.september arrangeres vestlandets store innovasjonsfestival. Innovasjonsuken OPP er en viktig samlingsarena for alle som er opptatt av innovasjon og entreprenørskap.

OPPnå finansering

Et årlig treffpunkt med fokus på investors rolle og betydning av kapital i selskapsutvikling. Vi pratet med en av initiativtakerne til OPPnå finansiering, Janicke Allers.

Praksisplass hos OPP

Entreprenørskapsstudent, Øystein Tennebø Fure hadde praksisplass hos Innovasjonsuken OPP. Det ga han nyttige nettverk og spennende muligheter.

Etablererprisen under OPP

Etablererprisen deles ut til kandidater som har etablert ny virksomhet i Bergensregionen, og som bidrar til å fornye eller berike lokalsamfunnet og inspirere andre potensielle etablerere til å starte næringsvirksomhet. I år deles Etablererprisen ut for 15. år.

Vi fasiliterer innovasjonssamtaler på Vestlandet

Vi har hatt innovasjonssamtaler med STARTUPLAB, Bergen.Works, VIS - Vestlandets Innovasjonsselskap og Impact Hub Bergen. Få med deg tema som innovasjon i etablert næringsliv, sosial innovasjon, fra engler til fond og miljø- og klimateknologi.

OPPkvikker med akademia på Vestlandet

Vi inviterte akademia på Vestlandet til å gi dere en faglig webcast. OPPkvikker, kalte vi det. Dette var som en del av årets satsing på ung skaperkraft.

OPPtur - vestlandsturne i innovasjonsmiljøet

Vi dro på rundreise i innovasjonsmiljøet på Vestlandet hvor vi besøkte næringshager, kunnskapsparker, investorer, næringsliv og gründere. OPPtur kalte vi det. Nå kan du se alle filmene fra Vestlandsturneen.

Lokale designere i OPPstudio

Kristian Notland Harnes er gründer og daglig leder i NUEN, som lager kortreiste, norske designmøbler og søker forskningsprosjekt på karbonnegative møbler med NTNU og NMBU. Bli bedre kjent med duoen som stilte opp da vi trengte møbler til OPPstudio.

Yrende økosystem for innovasjon og nyskaping

Vi jakter på tips og tanker om hva som bør oppleves, oppdages og oppnås på Vestlandet. Her er anbefalingene til Rolf Håvard Sørland, Spesialrådgiver entreprenørskap i Innovasjon Norge - Vestland.

Vekstskaping på Vestlandet

Nordea er opptatt av vekstskaping. Nå har de blitt samarbeidspartner til Innovasjonsuken OPP. Margunn Bjørnestad er leder for en av bedriftsavdelingen til Nordea og ansvarlig for satsningen mot vekstselskaper i Vest. Vi har i vår sommerserie spurt om hennes tips om hva man bør oppleve, oppdage og oppnå på Vestlandet.

Vestlandet i internasjonal toppklasse

Hilde Indresøvde er medlem i styringsgruppen til Innovasjonsuken OPP, leder for start og skalering i VIS - Vestlandets Innovasjonsselskap og prosjektleder for Inunet. I vår sommerserie spør vi hva folk bør OPPdage, OPPleve og OPPnå på Vestlandet. Her får du Indresøvde sine anbefalinger.

Uante muligheter på Vestlandet

I vår sommerserie jakter vi på tips og tanker om hva som bør oppleves, oppdages og oppnås på Vestlandet. Her er anbefalingene til Maria Bøthun som er ansvarlig for gründer- og vekstsatsningen til DNB på Vestlandet.

Vestlandet har et ledende klynge- og inkubatormiljø

Tonje Marie Solsvik er rådgiver i Vestland fylkeskommune og medlem av styringsgruppen til Innovasjonsuken OPP. I vår sommerserie spør vi hva folk bør OPPdage, OPPleve og OPPnå på Vestlandet. Her får du Solsvik sine anbefalinger.

Ledende område for vekstbedrifter

Erlend Waaler er leder for STARTUPLAB Bergen. I vår sommerserie spør vi hva folk bør OPPdage, OPPleve og OPPnå på Vestlandet. Her får du Waaler sine anbefalinger.

Oppdatert profil fra ANTI

ANTI har laget merkevareprofilen til Innovasjonsuken OPP. Nå er årets profil lansert.

OPPhuset - innovasjonsdistriktets nye møteplass

I september flytter Innovasjonsuken OPP inn i kontorbygget og hallen som ligger midt i landets ledende innovasjonsdistrikt. Vi inviterer alle til å bidra med å skape Vestlandets store innovasjonsfestival 14.-20. september.

Innovasjonsuken OPP 2020

Årets innovasjonsfestival på Vestlandet arrangeres 14.-20. september, og blir en kombinasjon av digital løsning og muligheter for arrangementer med oppmøte.

Fremtidsrettet fagmiljø i verdensklasse

Andreas Grimen er rådgiver i Bergen kommune sin næringsseksjon med fokus på marin, maritim og energi - Innovasjon og entreprenørskap. Vi har spurt Grimen om hans tips om hva man bør oppleve, oppdage og oppnå på Vestlandet.

Skaperkraft på Vestlandet

Vi gir deg inspirasjon og lærdom om hva som bør oppleves, oppdages og oppnås på Vestlandet. Vi har fått anbefalingene til investor Janicke Allers som er daglig leder i Gefylen og tilknyttet Connect Vest.

Vestland til verden

I vår sommerserie jakter vi på tips og tanker om hva som bør oppleves, oppdages og oppnås på Vestlandet. Her er anbefalingene til Kristine Kopperud Timberlid i Innovasjon Norge - Vestland.

Oppdag og opplevd Vestlandet

Innovasjonsuken OPP er på rundreise på Vestlandet for å la deg bli bedre kjent med skaperkraften på Vestlandet. OPPtur, kaller vi det. Har du tips om hvor og hvem vi skal besøke når vi drar videre på turneen?

Unike møteplasser i vest

Christian Erichsen er grunnlegger av Bergen.Works. I vår sommerserie spør vi hva folk bør OPPdage, OPPleve og OPPnå på Vestlandet. Erichsen er nestemann ut.

Verdensmester i samhandling og samskaping

I vår sommerserie utfordrer vi vestlendinger på: OPPdag – OPPlev – OPPnå. Først ut er gründer og daglig leder på Impact Hub Bergen, Silje Grastveit.

Bergen.Works - coworking space i hjerte av Bergen by

Innovasjonsuken OPP samarbeider med Vestlandets miljøer innenfor innovasjon og entreprenørskap. Bergen-.Works er en av dem. Under innovasjonsfestivalen skal de ha flere arrangementer.

Impact Hub - sosialt entreprenørskap og realisering av ideer

I de historiske lokalene på Bryggen finner du coworking-stedet, Impact Hub Bergen. Dette er stedet for sosial entreprenørskap, teknologi og realisering av ideer.

VIS hjelper deg som skaper fremtidens løsninger

VIS bidrar til at samfunnsutfordringer løses effektivt, og at kunnskap og ideer kommer raskt til nytte. Forskere, gründere og etablert næringsliv kommer til VIS med utfordringer og ideer som vi videreutvikler sammen. I løpet av Innovasjonsuken OPP får man se noe av dette viktige arbeidet.

Startuplab støtter ambisiøse teknologigründere

For å fremme innovasjonsarbeidet og entreprenørskapsånden som finnes i regionen vår kreves det godt samspill. Erlend Waaler er en av dem som har engasjert seg i arbeidet med Vestlandets innovasjonsuke. Vi spurte om han kunne fortelle litt mer om nyinnflyttede Startuplab og hva de kan bidra med under OPP.

Sparker i gang Innovasjonsuken OPP i Førde

I Innovasjonstalen 2019 i Førde 19. juni, er tema hva som trengs for at flere små- og mellomstore bedrifter på Vestlandet skal vokse og skape store verdier. Like etter har vi workshop for å planlegge hvordan vi skal lage arrangementer for hele det nye Vestlandsfylket under Innovasjonsuken OPP i september.

Vestlandets store innovasjonsfestival

16.-22.september arrangeres Innovasjonsuken OPP. En uke fylt med lærerike og interessante arrangement hvor alle har en ting til felles – de har fokus på innovasjon og entreprenørskap. Hold av datoen og finn ut hvordan du kan bidra.

Nye ideer for Innovasjonsuken OPP

Innovasjonsuken OPP 2019 har gjennomført idémyldring for Vestlandets store innovasjonsfestival som avholdes 16.- 22.september. Har du flere ideer eller har lyst til å være arrangør?

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Jeg godtar at Innovasjonsuken OPP behandler mine personopplysninger etter personvernerklæringen