Nyskapende innenfor kreftbehandling

Gena Nikitin, gründer av Miphic er et nyskapende selskap innenfor kreftbehandling. Gena er oppvokst i Russland og tok en doktorgrad i Sveits og er nå basert i Bergen. Han deler nedenfor sin reise og inspirasjon bak selskapet.

Sluttet i toppjobb for å starte eget selskap

Maren Aas Nakken sluttet i toppjobben sin for å starte sitt eget selskap i Bergen. Nå løfter hun frem stemmer og historie fra Vestlandet gjennom Mothership Stories, og jobber med tre spennende prosjekter som engasjerer og inspirerer.

Snur OPPned på arbeidsprosessene

Cathrine Tangerås Eide, daglig leder i Pro Well Plan, dedikerer hver dag til å snu OPPned på arbeidsprosessene hos deres kunder.

Ungdom fikser opp

Fridtjov Falch Sorø er rådgiver i Ungt Entreprenørskap Vestland. De arbeider for å få mer entreprenørskap inn i skolen. Under Innovasjonsuken OPP skal de lage innovasjonscamper med ungdommer som skal løse problemene til næringslivet. Han har delt sine OPPned-historier og forteller om hvilke problemer ungdommene skal fikse.

Innovasjonsdagen Sogn 2024

Innovasjon handlar om å skapa nye vegar til suksess. På Innovasjonsdagen Sogn 2024 blir du inspirert av dei fremste innan teknologi, får utvida nettverket ditt og utvikla framtida saman.

Samarbeid og samhandling er Sogndal sin kapital

Hvorfor lykkes Sogndal? Stikkordene er skaperkraft, samhandling og sportsinteresse.

Lærdom fra tidligere gründer

Susanne Håvardstun er tidligere medgründer av fintech-selskapet PNGR og nåværende konsulent i PwC, der hun leder en tjenestesatsning kalt "Vekst og Skalering". I lys av årets tema, OPPned, har Susanne delt fem av sine mest verdifulle erfaringer og lærdommer fra sin tid som gründer og rådgiver.

Fra verden til Vestland

Innovasjon Norge gir oss to teasere på hva som skjer under Vestlandets innovasjonsfestival. Møt utekontorene og få kunnskap om internasjonalisering og vekst.

Intern for Innovasjonsuken OPP

Sofie Odfjell studerer digital kommunikasjon og markedsføring. Hun er nå intern for Innovasjonsuken OPP, og skal øke synligheten av innovasjonsmiljøet på Vestlandet. Tips oss om gründere og investorer hun burde bli kjent med.

OPPned på startup-miljøet

Karsten Duus Wetteland startet verdens første “sideprosjekt”-nettverk, hvor målet er å samle mennesker sammen for å skape noe, lære fra hverandre og ha det gøy. Han ønsker å snu litt OPPned på startup-miljøet i Norge.

Gründer som ble gründerrådgiver

Bård Basberg, gründer-rådgiver i Sogn Næring, har snudd karrieren på hodet flere ganger. Fra student i Sogndal til fotograf og gründer. Som medgründer av SGN skis har han hjulpet selskapet å vokse fra en liten bedrift til Norges største produsent av alpinski.

Snu OPPned på helse

Ådne Iden Høiland er direktør i Eitri jobber aktivt med å snu opp ned på helseindustrien. Vi tok en prat med han på Helse 2030: Bergen navigerer mot ny helsenæring, der han delte sine erfaringer.

STOR dag innen helseinnovasjon

Onsdag er det en stor dag innen helseinnovasjon. Det vil være tre forskjellige arrangementer Helse 2030: Bergen navigerer mot ny helsenæring, Kreftomsorg for fremtiden og kick off for et initiativ for eksportsatsing på helsenæring.

Norway Fintech Festival Young

Anna Myhrvold i NCE Finance Innovation arrangerte Norway Fintech Festival Young, som fungerte som en forlengelse av klyngens flaggskip, Norway Fintech Festival.

Snu vanetenkning

Ragnhild Nabben og Sveinung Sivertsen fra Fremtenkt holdt innlegg på kick off for innovasjonsuken OPP. De ga inspirasjon til hvordan vi kan snu ting litt OPPned.

Music Tech Conference Bergen 2024

Music Tech Conference Bergen ble for første gang arrangert i 2023. 11. og 12. juni 2024 gjentar de suksessen. Konferansen ha et eget program for start-ups, også denne gang i samarbeid med International Music Managers Forum (IMMF).

Hvordan rekruttere unge til industrien?

Tove Klubben Sortland holdt innlegg på Stordkonferansen 2024 om hvordan bedrifter kan få yngre til å flytte tilbake til Sunnhordland. Vi ba henne gi oppfordringer til næringslivet for å sikre at det ikke blir kompetanselekkasjer i distriktkommuner, og dele sine OPPned-historier.

Innovasjonshopp hos StormGeo

Kan bading gjøre selskaper bedre når det gjelder innovasjon og kulturbygging? Kan innovasjonshopp gi deg uante jobbmuligheter og gi grobunn for nye samarbeidsprosjekter? Ja, det kan det!

Bygger broer

Natalia Golis i Terravera Foundation bygger broer i næringslivet og mellom land. I oppkjøringen til OPP holder hun inspirasjonsforedrag om hvordan teknologi gjør bærekraftsdata forståelig og unngår grønnvasking.

OPPned på klimakrisen

Marie Jacobsen fra "Vi må snakke om i morgen skal skape en møteplass for kunnskapsdeling om klima- og naturkrisen under Innovasjonsuken OPP. Hun er opprørt over at kommunen vil legge ned Klimaetaten.

Evnen til å tenke OPPned

Ingvild Kjørrefjord i StormGeo hopper i sjøen for å illustrere hva som kreves for å bygge god innovasjonskultur. Nå inviterer hun vestlendinger på kunnskapsdeling og innovasjonshopp.

EU-rådgiveren som tenker OPPned

Tim Genge er EU-rådgiver i Innovasjon Norge. Han oppfordrer bedrifter til å hoppe på «EU-toget». I år er fyller EØS 30 år, men er det grunn til å feire? Tim gir oss svaret når han deltar på en vannvittig bra oppkjøring til Innovasjonsuken OPP med inspirasjonsforedrag og et hopp i havet.

Må ha en OPPned-tilnærming

Susanne Håvardstun jobber mye med nyskapning og vekst i rollen som innovasjonsrådgiver og design thinking-coach i PwC. Det krever ofte en OPPned-tilnærming Les hennes OPPned-historier, og meld deg på førstkommende arrangement.

Den vestlanske entreprenørskapsånda

Kva hadde vi vel vore utan den vestlanske entreprenørskapsånda. Evna til å skape nytt, skape gull av gråstein og bite oss fast opp langs fjellsidene og utveksle innovative varer, teknologi og tenester med verda der ute?

Lynkurs i sirkulærøkonomi for teknologer

Teknologiselskapet, Dirtybit utvikler spill som begeistrer millioner av folk over hele verden. Markedssjefen Anette Dahlstrøm har blitt opptatt av boss, blockchain og betong. Les hennes OPPned-historier og meld deg på førstkommende arrangement.

OPPmerksomhet til innovasjonsfestivalen

Malene Fjærtoft jobber med å økt oppmerksomhet om årets innovasjonsfestival på Vestlandet via sin rolle som markedsansvarlig VIS. Les hennes OPPned-historier.

OPPmerksomhet til innovasjonsfestivalen

Malene Fjærtoft jobber med å få økt oppmerksomhet om årets innovasjonsfestival på Vestlandet via sin rolle som markedsansvarlig VIS. Les hennes OPPned-historier.

OPPdag GründerAcademy

Denne våren har VIS hatt ti dyktige gründere med i GründerAcademy, som er et akseleratorprogram for ambisiøse gründere i Norge. 5.juni avsluttes det hele med digital demodag.

Fag, fest og fanteri til vestlendinger

Når det skal planlegges innovasjonsfestival er det kanskje litt OPPned å invitere inn andre festivalsjefer som har god erfaring med å mikse fag, fest og fanteri?

Alle gode ting er TRE

Hans Fredrik Hag i Tre Bergen skal selvsagt ha tre arrangementer under årets innovasjonsfestival. Les hans OPPned-historier.

Foreslå kandidater til Etablererprisen 2024

Bergen kommune trenger din hjelp i jakten på verdige kandidater til kommunens etablererpris for 2024. Prisen går til kandidater som har etablert ny virksomhet i Bergensregionen. Fristen for å melde inn kandidater er 20. august 2024. Målet med prisen er å stimulere nyskapning.

Hvem fortjener grønn innovasjonspris?

Drivprisen er en grønn innovasjonspris med mål om å fremheve innovative ideer med stort potensial for å akselerere det grønne skiftet. Renasys ble stolt utnevnt som vinneren i 2023. Nå jakter vi etter nye kandidater.

Kobling av gode ideer og kapital

Nå er vi i full gang med planlegging av årets DNB NXT, sammen med kloke hoder fra økosystemet i Bergen.

OPPned kickoff

Hvem gjør ting litt OPPned? Hvordan skal vi gi FOMO til vestlendinger? Hvordan skal vi koble kapital og kunnskap for å skape en bedre fremtid? Vi løste alt på kickoff for Innovasjonsuken OPP. Nesten...

Snur programmet OPPned

Innovasjonsuken OPP snur OPPned på program og arrangementer. Vil du bidra til årets innovasjonsfestival på Vestlandet?

Innovasjon for bærekraftige hav

Hvilken ny kompetanse og innovasjon trenger vi for å utvikle havindustrien?

OPPned i 2024

Styringsgruppen til Innovasjonsuken OPP hatt innledende møte, og er klar for å mobilisere til Vestlandets store innovasjonsfestival.

Oppfordring til næringsministeren

Vestlandets innovasjonsfestival går av stabelen 16.september. Næringsministeren har allerede fått "ledertøyen".

OPP 2023 fikk tempo opp

OPP 2023 hadde 60 arrangementer med nettverksbygging, kunnskapsdeling og fremsnakking. Håper at mange av dere fikk kickstartet nye prosjekter, inngått nye partnerskap og inspirasjon til å etablere nye bedrifter.

Tar Vilda gullet hem?

- GULLET SKAL HEM! ...her på Demo Day Vestland er det like god stemning som på Brann Stadion, utbrøt vinneren av kvartfinalen i 100 pitches, Børrea Schau-Larsen i Vilda.

Dynamon vant Etablererprisen

Dynamon AS er vinneren av Bergen kommunes Etablererpris for 2023. De har laget en løsning som får turnusen til å gå opp.

Fra avfall til ressurser, gjennom teknologi og innovasjon

Ulrikke Voltersvik Hernæs, forretningsutvikler i BIR, er en av mange pådrivere i organisasjonen som leder an i kampen for å forvandle avfall til ressurser, gjennom teknologi, innovasjon og bærekraftige partnerskap. Bli kjent med selskapets visjonære arbeid bak kulissene.

Slik lager du den perfekte pitch og historiefortelling til investorer

Kommunikasjonsforeningen inviterer til fagfrokost for å lære oss kunsten av storytelling som strategisk verktøy, enten du pitcher til investorer, bygger en merkevare, eller formidler internt i et hektisk marked. I en verden med konstant tempo er det essensielt å formidle med presisjon - bli med og lær hvordan!

Unge vil få opp tempo i grønn omstilling

Drivhuset er en konferanse for studenter og næringslivet som skal inspirerer flere unge til å ta del i å få opp tempo i grønn omstilling. Vi pratet med Martina Olsen Vingsgård som er prosjektleder for årets konferanse.

Designtenking i omstillingsprosesser

Markant har bygget en merkevare fra scratch sammen med Fjordtind Hotels. Lær om hvordan snakke om hvordan de har arbeidet med innsikt og strategi for å forme merkevareidentiteten til hotellkjeden.

Fagfrokost hos Netlife Bergen

Vi ba tidligere festivalsjef i OPP, Hans Fredrik Hag om å gi en oppdatering på hva Netlife Bergen planlegger under Vestlandets innovasjonsfestival.

Hva skjer i medieverdenen i 2024?

Mariell Sæternes og gjengen i SRF inviterer til MEDIEVALG 2024. Her får du innsikt i hvordan markedskronene bør brukes neste år.

Oppkjøring til valg og OPP

Shifter og Innovasjonsuken OPP inviterte til politikerdebatt om satsingen på verdiskaping og entreprenørskap på Vestlandet. Vi trenger kunnskap, kapital og kunder for å lykkes!

Får OPP TEMPO med innovasjon

Partner i PwC, Andre Gill, deler sin entusiasme for Innovasjonsuken OPP, viktigheten av samarbeid i innovasjonsarbeidet, og visjoner for Vestlandets innovasjonsmiljø. Bli med oss for et innblikk i hva som venter under årets event og hvordan PwC hjelper virksomheter i deres innovasjonsreise.

Shifter inntar Vestlandet

Nettavisen Shifter, den ledende publikasjonen som dekker entreprenørskap, teknologi og innovasjon, åpner kontor på Vestlandet. Nyansatte Kristine Askvik starter opp ved å invitere politikerne til debatt om deres satsing på entreprenørskap.

Viktig møteplass for investor og gründer

20. september gjentas suksessen Demo Day Vestland. Investorer og gründere møtes på årets viktigste møteplass for investorer og oppstartsseselskaper på vestlandet.

Pushe for økt tempo og innovasjon

Nå verden er i omstilling kreves det hurtig respons. Da er både tempo og samarbeid nøkkelord. Rolf Sørland i Innovasjon Norge og styreleder i Innovasjonsuken OPP, deler sine tanker om årets innovasjonsfestival.

Invester i start-ups og bygg det nye Norge

Ledende aktører fra Vestlandets innovasjonsmiljø gir et dypdykk i hva de arrangerer under OPP, hva som kjennetegner miljøet, og deres visjoner for fremtiden. Connect Vest og Connect BAN deler sine tanker om samarbeid og gir oppfordringer til både investorer og gründere.

OPPkvikker med HVL

Benedicte Meydel, seniorrådgiver HVL Skape og Siri Smith som er klima- og bærekraftkoordinator på Høgskulen på Vestlandet (HVL) inviterte på kunnskapskaffe på HVL. Duoen fikk svare på sommerserien til Innovasjonsuken OPP.

OPP tempo på det grøne skiftet

Grøn Region Vestland skal få OPP tempo på det grøne skiftet. De gler seg til Vestlandets innovasjonsfestival.

Innovasjonstempo i energiomstillingen

Thea Båtevik, innovasjonsrådgiver i GCE Ocean Technology jobber med å etablere møteplasser for studenter, gründere og næringsliv. Hun oppfordrer til samarbeid for å få tempo opp.

OPPkvikker med akademia

– Dagens innovasjonskaffe var veldig engasjerende - og det var superkult for oss studenter å kunne møte utdanningsinstitusjoner på en slik måte og diskutere ting som er viktig for oss i vår hverdag, og ikke minst få til et bra samarbeid, sier Une Newermann i Start Bergen etter å ha deltatt på samling mellom skoler, studenter og aktører som jobber for å tilrettelegge for ung skaperkraft på Vestlandet.

Der gode ideer møter kapital

Under OPP 2023 vil DNB presentere en blanding av inspirerende samlinger for gründere, risikokapitalister og fremtidsrettede bedrifter. Med arrangementer som DNB NXT og den regionale finalen i 100 pitches, tar banken sikte på å være en katalysator for vekst og innovasjon på Vestlandet.

Skaper verdi med teknologi

Kantega retter kursen mot en fremtid der teknologi og innovasjon driver fremgang. Med deres team av eksperter kombinerer de teknisk kunnskap og kreativitet for å levere IT-løsninger som brukerne elsker. Under OPP har Kantega et klart mål: å fremme datadrevet innovasjon og bygge TEMPO på tvers av bransjer.

Pulserende innovasjonsdistrikt

I Innovasjonsdistriktet, Solheimsviken og Marineholmen kan du oppleve en rekke spennende arrangementer under Innovasjonsuken OPP. GC Rieber Eiendom gir også tips til å opprettholde innovasjonstakten og inspirasjon til bærekraftig endring i byggebransjen.

Jobb for en oppstartsbedrift

Startuplab og VIS arrangerer "Join a Startup" under Innovasjonsuken OPP. Lars Flesland i StartupLab og Nikolai Nordbotn i ADA Tech Hub jobber med planleggingen av årets arrangement. De fikk tre kjappe spørsmål.

Ada Tech Incubator er lansert

I en tidsalder der satsing på teknologi og innovasjon er viktigere enn noen gang lanseres landets nye tech-inkubator.

InnovasjonshOPP på Nøstekaien

I strålende Bergensvær ble arrangører samlet på Nøstekaien for å brainstorme, planlegge og lage konkrete uttak for arrangementer under Innovasjonsuken OPP. Den unike samlinger med folk fra akademia, etablerte bedrifter og innovasjonsmiljøet ble avsluttet med et forfriskende hopp i havet. Et symbol på viljen til å ta utfordringer, muligheter for innovasjon og få opp tempo.

Foreslå kandidater til Etablererprisen 2023

Bergen kommune trenger din hjelp i jakten på verdige kandidater til kommunens etablererpris for 2023. Prisen går til kandidater som har etablert ny virksomhet i Bergensregionen.

UiBs beste innovasjonsideer

Nysgjerrig på UiBs beste innovasjonsideer? 19.juni kan du møte opp på Eitri for å høre fra noen av UiBs mest kreative hjerner.

Music Tech Conference Bergen

Gjengen her har snekret sammen den splitter nye konferansen Music Tech Conference Bergen som går av stabelen 13. - 14. juni.

Fikk tempo OPP

Innovasjonsuken OPP 2023 er en årlig innovasjonsfestival som samler folk fra akademia, næringsliv, forskningsmiljø, klynger, kreative byråer og innovasjonsmiljø for kunnskapsdeling og inspirasjon. Kickoff-arrangementet for arrangører ble avholdt på Vestlandshuset, og samlet 72 personer til inspirerende innlegg og en spennende talkshow-paneldebatt. Arrangementet var en suksess, og nå jobbes det med å samle alle ideene og rigge flere møteplasser og kickoff flere steder i fylket.

Kick off for arrangører

Innovasjonsuken OPP 2023 avholdes 18.-24.september, og det hele sparkes i gang med et kick-off-arrangement 3. mai kl. 14 på Vestlandshuset. Arrangementet er åpent for alle som ønsker å være arrangør under Vestlandets innovasjonsfestival.

Tidenes innovasjonsfestival

Under Innovasjonsuken OPP har vi blitt kjent med Vestlandets iherdige studenter, inspirerende gründere, engasjerte investorer, handlekraftige næringslivsaktører og et pulserende innovasjonsmiljø.

Vilda vil hjelpe norske huseiere med å spare strøm og penger

- Vi ønsker å gjøre det lett og lønnsomt for folk å gjøre hjemmene sine mer energieffektive.

Gameflow og Venn vant i vest

Over 320 oppstartsselskaper søkte på årets 100 pitches. Vi sendte vestlandsselskapene Gameflow og Venn til Oslo Innovation Week for å konkurrere i den nasjonale finalen.

Innovasjonskraften på Vestlandet er stor

Aldri før har det vært større pågang for å delta på Demo Day Vestland. 28 pitcher, speed dating, interessante presentasjoner og møter gjorde årets arrangement for investorer og gründere til en suksess.

Vågale ideer må få møte risikovillig kapital

Næringslivet og myndighetene må bli enda bedre på å bistå de som ønsker å satse.

Vilda vil hjelpe norske huseiere med å spare strøm og penger

- Vi ønsker å gjøre det lett og lønnsomt for folk å gjøre hjemmene sine mer energieffektive.

Bergen Brainstorm under OPP

Bergen Brainstorm ble den ultimate avslutningen på Innovasjonsuken OPP. Studenter ble utfordret av næringslivet til å skape nye løsninger som kan bidra i den grønne omstillingen, og med å forme framtiden innen havvind.

Innovasjonskrafttak på Vestlandet

Vestlandet og Norge står overfor store omstillinger i tiden som kommer. Skal vi nå klimamålene som er satt, må produksjon og bruk av fornybar kraft opp, samtidig som vi evner å etablere nye grønne arbeidsplasser i nye industrier.

Smekkfull storsamling på DNB NXT

For syvende år på rad var det klart for DNB NXT, en arena for gründere, vekstselskaper, investorer og etablert næringsliv. Verden og Norge står overfor utfordrende tider - samtidig har vi ambisiøse mål og gode muligheter for vekst.

Demo Day Vestland

Årets viktigste møteplass for tidligfaseinvestorer og Vestlandets oppstartsselskaper besto av viktig speeddating, pitch av 32 vestlandsselskaper, fire investorpitcher og endte med kåring av Vestlandets 100 pitchet av DNB.

Etablererpris til marinbiologer

Ocean TuniCell AS er vinneren av Bergen kommunes etablererpris for 2022. Et lite dyr fra havet står sentralt i virksomheten i Blomsterdalen. Prisen ble delt ut under OPP-arrangementet, Musikk fra Vestland til verden.

Nå starter OPP

Christina Sundli-Härdig er festivalsjef for Innovasjonsuken OPP. Hun har noen oppfordringer om hva du bør få med deg.

Kunnskapsfilm om innovasjonsbyen Bergen

Bli kjent med innovasjonsbyen i kunnskapsfilmen, OPPtur Bergen.

Innovasjonsdagen Sogn

Innovasjonsdagen Sogn er satt sammen av solide samarbeidspartnere. De gjentar suksessoppskriften på kobling av de som er opptatt av innovasjon og entreprenørskap i Sogn. Her får du en forsmak på hva du har i vente.

Etablererprisen 2022

Bergen kommune deler ut Etablererprisen under Innovasjonsuken OPP. I fjor vant Bergen Carbon Solutions AS. Har du tips om hvem som bør nomineres i år?

OPPnå innovasjonskraft

19.september starter innovasjonsuken OPP. Samme dag lanseres Innovasjonsmeldingen som har tatt pulsen på innovasjonskraften til ulike selskaper. På arrangementet, "OPPnå innovasjonskraft" samler vi virksomheter som har hatt suksess, slik at vi alle kan lære av dem.

Sommerprat med Hans Hag

Tidligere OPP-mann, Hans Fredrik Hag har byttet beite og er nå teamleder i Netlife. Vi tok turen innom for å høre hva vi kan forvente av gjengen under Innovasjonsuken OPP og hva han har av hotte tips før han tar ferie.

Fremsnakking under OPP

Janicke Allers er investor for tidligfase- og vekstselskap via Gefyl Invest og er en del av investornettverket Aaretak. Hun har vært i styringsgruppen til Innovasjonsuken OPP i en årrekke. Her gir hun oss en forsmak på hva vi har i vente under Vestlandets innovasjonsfestival.

Studenter løser fremtidens problemer

Studentorganisasjonen, Start Bergen arrangerer Bergen Brainstorm under Innovasjonsuken OPP. De skal finne løsninger på fremtidens problemer, og har inngått samarbeid med Eviny, Lyse og Shell. Årets tema er grønn omstilling.

PwC stepper OPP på årets innovasjonsfestival

OPP er en årlig feiring av innovasjon og entreprenørskap i tett samarbeid med lokale samarbeidspartnere på Vestlandet. PwC går inn som strategisk samarbeidspartner når festivalen endelig kan bli fysisk igjen. Vi har spurt Andre Kopperud Gill, partner i PwC Consulting om hva vi kan glede oss til under årets OPP.

Ideer til OPP

Har du lyst til å bidra til årets innovasjonsfestival på Vestlandet? Vi har samlet deer til foredragsholdere, tema og arrangører. Ta kontakt om du ønsker hjelp til å gjennomføre.

OPPdag nye Bergen Offentlige Bibliotek

Vi tok turen til Biblioteket for å høre hvilke spennende satsinger de har fremover. Trenger du lokaler for å gjennomføre arrangementer under Innovasjonsuken OPP anbefaler vi å ta turen innom for å sjekke mulighetene.

Støttespiller siden OPPstart

DNB har vært en solid samarbeidspartner av Innovasjonsuken OPP helt siden oppstart. Vi spurte Sylvelin Gunnarson tre kjappe spørsmål om vestlandets store innovasjonsfestival.

Google Vesthus på vestlandet

Google har satt som mål å bidra til å skape bedre vekstforhold for kvinnelig, norsk gründerskap og dette er bakgrunnen for Google Veksthus #Westart inkubator. Ni gründere på vestlandet deltar og vi har pratet med en av dem.

Fremtidens muligheter

Rea Parashar leder for tiden NCE Finance Innovation. Vi tok en prat for å høre mer om hvilke arrangementer de planlegger frem mot innovasjonsfestivalen.

OPPdag Innovasjonsmeldingen

For å lykkes må store selskaper, startups, investorer og offentlig sektor aktivt jobbe sammen og skape positive synergier. Nå lanseres snart funnene i årets innovasjonsmelding.

Bli kjent med Social Impact Lab

Social Impact Lab er en nettverksarena, fagmiljø og inkubator for sosial innovasjon, og de støtter særlig gründere som har løsninger innen helse, inkludering og miljø. Under innovasjonsfestivalen starter de opp nytt innovasjonsprogram.

Møteplasser i innovasjonsdistriktet

Trenger du møteplass for å gjennomføre arrangementer under Innovasjonsuken OPP? I innovasjonsdistriktet på Marineholmen og Solheimsviken er det mange muligheter.

Skal løse helseutfordringer med datathon

16. – 19. september arrangeres «datathon» på helseinkubatoren Eitri. Folk fra ulike yrkesgrener skal samle og bryne seg på data, og finne løsninger for å bruke data til å løse helseutfordringer.

Er du grønn på industriell symbiose?

Den grønne omstillingen har hatt sin andel buzzord, og i fjor fikk vi ett til - plutselig snakkes det om hvordan industriell symbiose som skal drive innovasjon og omstilling her i vest. First Tuesday og Innovasjonsuken OPP tok oppstartspraten.

Grøn Region Vestland og Innovasjonsuken OPP

Hvordan skal vi realisere potensiale for grønn omstilling på Vestlandet? Innovasjon Norge - Vestland og Vestland fylkeskommune arbeider med kommuner, næringsliv og lokale aktører for å OPPdage forretningsmuligheter. Nå skal vi pønske ut hvordan vestlendinger skal få mer kjennskap til spennende prosjekter med fokus på nyskaping under Innovasjonsuken OPP.

Braksuksess med Bergen Brainstorm

Over 60 studenter på Vestlandet jobbet med bærekraftsutfordringer fra næringslivet. VilVite, Bærekraftige liv og GC Rieber Eiendom leverte case til Start Bergens Bergen Brainstorm som ble gjennomført som siste arrangement under Innovasjonsuken OPP.

Meld deg på årets innovasjonssamtaler

Vi inviterer til innovasjonssamtaler om Grøn Region Vestland, klynger, sosialt entreprenørskap, Etablererprisen og bærekraftige investeringer. Få med deg årets innovasjonssamtale hver dag kl. 11.30

Bærekraftige investeringer

Klima er satt høyt på agendaen. Taksonomien, green deal, energimeldingen og sist oljeskatten. Vi har et regelverk som skal ta oss fra visjoner til konkretet mål – og som skal bistå kapitalmarkedet med å fremskynde overgangen. Nå kan kan du få med deg OPPnå finansiering hvor vi har pratet med fageksperter, tidligfaseinvestorer og innovasjonsmiljøet om kapital i tidligfase går til bærekraftige selskaper.

OPPtur - kunnskapsreise på Vestlandet

Vi har besøkt næringshager, kunnskapsparker, gründere og næringslivet på Vestlandet. Bli med på kunnskapsreisen via videoserien, OPPtur.

Faglig OPPkvikker med akademia

Følg med på digitale fagsamlinger hver dag under OPP. Her får du faglig påfyll fra dem som sikrer oss ung skaperkraft og fremtidens kollegaer. Og ikke minst er med på å øke kompetansen på Vestlandet.

Nordea stimulerer til bærekraftig vekst

Innovasjonsuken OPP kan realiseres takket være gode støttespillere og bidragsytere. Nordea støtter Innovasjonsuken OPP for å stimulere til vekst og samarbeid på tvers av bransjer og miljø med all den gode kompetansen vi har på Vestlandet.

Årets OPPtur er i gang

Årets vestlandsturne startet i vikingskipet i Sagastad og på Operahuset i Nordfjordeid, veien gikk videre til tretopper og fjelltopper i Stryn og ble avsluttet med smaks- og reiseopplevelse med pop up, tog, zipline og sykkel i Flåm. Gled deg til å bli kjent med dyktige og handlingskraftige vestlendinger under årets innovasjonsuke på Vestlandet.

Musikk fra Vestland til verden

Norges musikkeksport kommer i stor grad fra Bergen. Samtidig har Bergen et av de sterkeste musikkteknologimiljøene i Norge. Hvordan kan investorer være med på å videreutvikle bransjens posisjon og bygge en enda sterkere internasjonal havn for musikk i Vestland?

Ny partner og OPPgradering av web

Guilty omtaler seg som en gjeng med spesialister som sammen med ambisiøse mennesker skaper nye og banebrytende løsninger som utfordrer det etablerte. En god match da Innovasjonsuken OPP skulle ha en nysatsing på web.

OPPdag Grøn region Vestland

Grøn region Vestland er eit samarbeidsprosjekt mellom Vestland fylkeskommune og Innovasjon Norge. EY står for den praktiske gjennomføringa, i tett samarbeid med prosjekteigarane. Få med deg innovasjonssamtalen under OPP og få eit innblikk i litt av det som rører seg i Noregs beste fylke!

Brainstorming med Start Bergen

Start Bergen er en studentorganisasjon som er satt sammen av ildsjeler fra et bredt spekter av fagområder. Under Vestlandets innovasjonsfestival arrangerer de Bergen Brainstorm. Vi har utfordret leder i Start Bergen og styringsgruppemedlem i OPP, Sander Meland om å la oss bli bedre kjent med studentorganisasjon.

Solid samarbeidspartner

I 2016 gikk en rekke aktører fra innovasjonsmiljøet sammen for å planlegge en innovasjonsuke i Bergen. Formålet var å løfte frem gode initiativ innen entreprenørskap og innovasjon i regionen vår. Dette var en stor suksess, og i 2017 lanserte vi Innovasjonuken OPP. DNB har vært en viktig samarbeidspartner helt siden oppstarten.

Vestlandets idedugnad

Akademia, næringsliv, økosystemet, investorer og innovasjonsmiljøet på vestlandet samarbeidet om å utarbeide ideer for årets innovasjonsfestival som skal avholdes 13.-19.september. Har du tips til inspirerende foredragsholdere, viktige tema og spennende innovasjonshistorier fra vestlandet?

Kick off for arrangører under OPP

26.mai inviteres alle som ønsker å bidra med arrangement, aktiviteter og kunnskapsdeling under Innovasjonsuken OPP 2021.

Innovasjonsuken OPP 2021

13.-19.september arrangeres vestlandets store innovasjonsfestival. Innovasjonsuken OPP er en viktig samlingsarena for alle som er opptatt av innovasjon og entreprenørskap.

OPPnå finansering

Et årlig treffpunkt med fokus på investors rolle og betydning av kapital i selskapsutvikling. Vi pratet med en av initiativtakerne til OPPnå finansiering, Janicke Allers.

Praksisplass hos OPP

Entreprenørskapsstudent, Øystein Tennebø Fure hadde praksisplass hos Innovasjonsuken OPP. Det ga han nyttige nettverk og spennende muligheter. Vil du ha praksisplass for årets innovasjonsfestival?

Etablererprisen under OPP

Etablererprisen deles ut til kandidater som har etablert ny virksomhet i Bergensregionen, og som bidrar til å fornye eller berike lokalsamfunnet og inspirere andre potensielle etablerere til å starte næringsvirksomhet. I år deles Etablererprisen ut for 15. år.

Vi fasiliterer innovasjonssamtaler på Vestlandet

Vi har hatt innovasjonssamtaler med STARTUPLAB, Bergen.Works, VIS - Vestlandets Innovasjonsselskap og Impact Hub Bergen. Få med deg tema som innovasjon i etablert næringsliv, sosial innovasjon, fra engler til fond og miljø- og klimateknologi.

OPPkvikker med akademia på Vestlandet

Vi inviterte akademia på Vestlandet til å gi dere en faglig webcast. OPPkvikker, kalte vi det. Dette var som en del av årets satsing på ung skaperkraft.

OPPtur - vestlandsturne i innovasjonsmiljøet

Vi dro på rundreise i innovasjonsmiljøet på Vestlandet hvor vi besøkte næringshager, kunnskapsparker, investorer, næringsliv og gründere. OPPtur kalte vi det. Nå kan du se alle filmene fra Vestlandsturneen.

Lokale designere i OPPstudio

Kristian Notland Harnes er gründer og daglig leder i NUEN, som lager kortreiste, norske designmøbler og søker forskningsprosjekt på karbonnegative møbler med NTNU og NMBU. Bli bedre kjent med duoen som stilte opp da vi trengte møbler til OPPstudio.

Yrende økosystem for innovasjon og nyskaping

Vi jakter på tips og tanker om hva som bør oppleves, oppdages og oppnås på Vestlandet. Her er anbefalingene til Rolf Håvard Sørland, Spesialrådgiver entreprenørskap i Innovasjon Norge - Vestland.

Vekstskaping på Vestlandet

Nordea er opptatt av vekstskaping. Nå har de blitt samarbeidspartner til Innovasjonsuken OPP. Margunn Bjørnestad er leder for en av bedriftsavdelingen til Nordea og ansvarlig for satsningen mot vekstselskaper i Vest. Vi har i vår sommerserie spurt om hennes tips om hva man bør oppleve, oppdage og oppnå på Vestlandet.

Vestlandet i internasjonal toppklasse

Hilde Indresøvde er medlem i styringsgruppen til Innovasjonsuken OPP, leder for start og skalering i VIS - Vestlandets Innovasjonsselskap og prosjektleder for Inunet. I vår sommerserie spør vi hva folk bør OPPdage, OPPleve og OPPnå på Vestlandet. Her får du Indresøvde sine anbefalinger.

Uante muligheter på Vestlandet

I vår sommerserie jakter vi på tips og tanker om hva som bør oppleves, oppdages og oppnås på Vestlandet. Her er anbefalingene til Maria Bøthun som er ansvarlig for gründer- og vekstsatsningen til DNB på Vestlandet.

Vestlandet har et ledende klynge- og inkubatormiljø

Tonje Marie Solsvik er rådgiver i Vestland fylkeskommune og medlem av styringsgruppen til Innovasjonsuken OPP. I vår sommerserie spør vi hva folk bør OPPdage, OPPleve og OPPnå på Vestlandet. Her får du Solsvik sine anbefalinger.

Ledende område for vekstbedrifter

Erlend Waaler er leder for STARTUPLAB Bergen. I vår sommerserie spør vi hva folk bør OPPdage, OPPleve og OPPnå på Vestlandet. Her får du Waaler sine anbefalinger.

Oppdatert profil fra ANTI

ANTI har laget merkevareprofilen til Innovasjonsuken OPP. Nå er årets profil lansert.

OPPhuset - innovasjonsdistriktets nye møteplass

I september flytter Innovasjonsuken OPP inn i kontorbygget og hallen som ligger midt i landets ledende innovasjonsdistrikt. Vi inviterer alle til å bidra med å skape Vestlandets store innovasjonsfestival 14.-20. september.

Innovasjonsuken OPP 2020

Årets innovasjonsfestival på Vestlandet arrangeres 14.-20. september, og blir en kombinasjon av digital løsning og muligheter for arrangementer med oppmøte.

Fremtidsrettet fagmiljø i verdensklasse

Andreas Grimen er rådgiver i Bergen kommune sin næringsseksjon med fokus på marin, maritim og energi - Innovasjon og entreprenørskap. Vi har spurt Grimen om hans tips om hva man bør oppleve, oppdage og oppnå på Vestlandet.

Skaperkraft på Vestlandet

Vi gir deg inspirasjon og lærdom om hva som bør oppleves, oppdages og oppnås på Vestlandet. Vi har fått anbefalingene til investor Janicke Allers som er daglig leder i Gefylen og tilknyttet Connect Vest.

Vestland til verden

I vår sommerserie jakter vi på tips og tanker om hva som bør oppleves, oppdages og oppnås på Vestlandet. Her er anbefalingene til Kristine Kopperud Timberlid i Innovasjon Norge - Vestland.

Oppdag og opplevd Vestlandet

Innovasjonsuken OPP er på rundreise på Vestlandet for å la deg bli bedre kjent med skaperkraften på Vestlandet. OPPtur, kaller vi det. Har du tips om hvor og hvem vi skal besøke når vi drar videre på turneen?

Unike møteplasser i vest

Christian Erichsen er grunnlegger av Bergen.Works. I vår sommerserie spør vi hva folk bør OPPdage, OPPleve og OPPnå på Vestlandet. Erichsen er nestemann ut.

Verdensmester i samhandling og samskaping

I vår sommerserie utfordrer vi vestlendinger på: OPPdag – OPPlev – OPPnå. Først ut er gründer og daglig leder på Impact Hub Bergen, Silje Grastveit.

Bergen.Works - coworking space i hjerte av Bergen by

Innovasjonsuken OPP samarbeider med Vestlandets miljøer innenfor innovasjon og entreprenørskap. Bergen-.Works er en av dem. Under innovasjonsfestivalen skal de ha flere arrangementer.

Impact Hub - sosialt entreprenørskap og realisering av ideer

I de historiske lokalene på Bryggen finner du coworking-stedet, Impact Hub Bergen. Dette er stedet for sosial entreprenørskap, teknologi og realisering av ideer.

VIS hjelper deg som skaper fremtidens løsninger

VIS bidrar til at samfunnsutfordringer løses effektivt, og at kunnskap og ideer kommer raskt til nytte. Forskere, gründere og etablert næringsliv kommer til VIS med utfordringer og ideer som vi videreutvikler sammen. I løpet av Innovasjonsuken OPP får man se noe av dette viktige arbeidet.

Startuplab støtter ambisiøse teknologigründere

For å fremme innovasjonsarbeidet og entreprenørskapsånden som finnes i regionen vår kreves det godt samspill. Erlend Waaler er en av dem som har engasjert seg i arbeidet med Vestlandets innovasjonsuke. Vi spurte om han kunne fortelle litt mer om nyinnflyttede Startuplab og hva de kan bidra med under OPP.

Sparker i gang Innovasjonsuken OPP i Førde

I Innovasjonstalen 2019 i Førde 19. juni, er tema hva som trengs for at flere små- og mellomstore bedrifter på Vestlandet skal vokse og skape store verdier. Like etter har vi workshop for å planlegge hvordan vi skal lage arrangementer for hele det nye Vestlandsfylket under Innovasjonsuken OPP i september.

Vestlandets store innovasjonsfestival

16.-22.september arrangeres Innovasjonsuken OPP. En uke fylt med lærerike og interessante arrangement hvor alle har en ting til felles – de har fokus på innovasjon og entreprenørskap. Hold av datoen og finn ut hvordan du kan bidra.

Nye ideer for Innovasjonsuken OPP

Innovasjonsuken OPP 2019 har gjennomført idémyldring for Vestlandets store innovasjonsfestival som avholdes 16.- 22.september. Har du flere ideer eller har lyst til å være arrangør?

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Jeg godtar at Innovasjonsuken OPP behandler mine personopplysninger etter personvernerklæringen