Innovasjonssamtaler

- samtaler med innovasjonsmiljøet på Vestlandet

 

OPPnå finansering - bærekraftige investeringer

OPPnå finansiering er et fast innslag under Innovasjonsuken OPP. Hvor vi fokuserer på behovet for kapital og investors rolle i utvikling av selskap i både oppstart og vekst. I dag spør vi: bærekraftige investeringer – går kapital i tidligfase til bærekraftige selskaper?

 

Innovasjonssamtale om sosialt entreprenørskap

Impact Hub Bergen var Norges første coworking, og er en viktig arena for sosialt entreprenørskap. Silje Grastveit har gjennom ti år ledet senter for sosial innovasjon i Bergen. Næringssjef i Bergen kommune, Elin Sjødin Drange og leder for Impact Hub Bergen, Silje Grastveit deltar på innovasjonssamtale for å fortelle om sosialt entreprenørskap gjennom ti år. I år fyller Impact Hub Bergen ti år og kan nå presentere en ny satsing og flere spennende nyheter innunder merkenavnet - Social Impact Lab. Følg med på samtalen hvor nyhetene røpes.

 

Innovasjonssamtale om Etablererprisen

Bergen kommune deler årlig ut Etablererprisen under Innovasjonsuken OPP. Prisen går til et selskap som har etablert ny virksomhet i Bergensregionen, og som kan dokumentere gode resultater fra sitt entreprenørskap. Elin Sjødin Drange, næringssjef i Bergen kommune. Næringssjefen har invitert to tidligere vinnere av Etablererprisen til samtale. Laila Skorge fra Colonialen og Ros-Mari Gaundal fra BRGN.

 

Innovasjonssamtale om Grøn region Vestland

Innovasjonsuken OPP inviterer til innovasjonssamtaler hvor vi løfter frem Vestlandets kunnskapsmiljøer, næringslivet og innovasjonsmiljøet. Samtalene er for at alle skal bli bedre kjent med hva som skjer av skaperkraft, samarbeid og hvordan vi får Vestlandet til verden. Dagens tema: GRØN REGION VESTLAND Gjester: Kristine Kopperud Timberlid fra Innovasjon Norge Lasse Kolbjørn Anke Hansen fra Vestland fylkeskommune Maria Helsengreen i EY

 

Innovasjonssamtale om klyngene på Vestlandet

Vestlandet har imponerende mange dyktige klyngemiljøer som vi vil at enda flere skal bli bedre kjent med. Og hva passer vel da bedre enn å hanke inn en ekspert? Nærmere bestemt Kristianne Paasche som er spesialrådgiver på klynger i Innovasjon Norge. Hun har tatt med seg tre gode representanter fra tre ulike klynger. Nina Stangeland fra NCE Seafood Innovation, Anne Jacobsen fra NCE Media
 og Stig Frode Opsvik fra Proptech Innovation

 

VIS om utdanning, miljø – og klimateknologi

Ove Gjelsvik i VIS, Ragnhild Fresvik i Sparebanken Vest og Kristoffer Hundershagen fra Eduplaytion til samtale. Jacob Brekke har vært testpilot på mattespillet, Numetry og så vil en få høre om det nye startup programmet innen miljø- og klimateknologi.

 

StartupLab om samarbeid mellom næringsliv og startups

Fredrik Harloff, sjef for teknologi og innovasjon i GC Rieber konsernet, Pål Erik Michelsen, direktør for merkevare og markedsføring i Lerøy og Åshild Aarø, community manager i Startuplab i samtale om innovasjonsarbeid i større selskaper, samarbeid mellom gründerselskaper og etablert næringsliv. Samt det superspennende programmet, 20tretti.

 

OPPnå finansering Fra engler til fond

OPPnå finansiering setter fokus på behovet for kapital og investors rolle i utvikling av selskap i både oppstart og vekst. Det skal være en møteplass for investorer, gründere, næring og inkubasjon.

 

Impact Hub om sosial innovasjon

Silje Grastveit, leder for Impact Hub, Kathrine Marthinsen, daglig leder i Folkelig og Vidar Aashus som er rådgiver i Næringsseksjonen med fokus. på Finans, Design og Helse - Innovasjon og entreprenørskap i Bergen kommune møter i studio. Hør dere prat om sosial innovasjon og felles satsing på innovasjonsprosjekter for å kunne lykkes.

 

Bergen kommune om Etablererprisen

Etablererprisen deles ut til kandidater som har etablert ny virksomhet i Bergensregionen, og som bidrar til å fornye eller berike lokalsamfunnet og inspirere andre potensielle etablerere til å starte næringsvirksomhet. Elin Sjødin Drange, næringssjef i Bergen kommune forteller om Etablererprisen og kommunens arbeid med innovasjon og nyskaping. Møt tre tidligere vinnere: Mark Bokenfohr i Transmark Subsea – tidligere WiSub. (2015) Stian Lavik i Motitech (2016) Aleksander Helmersberg i MillaSays ( 2018)

 

BergenWorks om inkludering i innovasjonsmiljøet

I dagens innovasjonssamtale møter du Christian Erichsen som starter BergenWorks, spacemanager Stefan Eide som er spacemanager på BergenWorks og prosjektleder for et prosjekt som gir arbeidstrening og gründerbedrifter mulighet til å få verdifull arbeidskraft. Fra utenforskap til fast ansettelse, og hvordan det gagner startup-miljøer og grundere å ta inn folk i utenforskap. Fokus på arbeidslivsmestring og kompetanseheving, og det å lage en medarbeider som blir verdifull for bedriften.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Jeg godtar at Innovasjonsuken OPP behandler mine personopplysninger etter personvernerklæringen