Innovasjonssamtaler

- samtaler med innovasjonsmiljøet på Vestlandet

 

Innovasjonssamtale om sosialt entreprenørskap

Impact Hub Bergen var Norges første coworking, og er en viktig arena for sosialt entreprenørskap. Silje Grastveit har gjennom ti år ledet senter for sosial innovasjon i Bergen. Næringssjef i Bergen kommune, Elin Sjødin Drange og leder for Impact Hub Bergen, Silje Grastveit deltar på innovasjonssamtale for å fortelle om sosialt entreprenørskap gjennom ti år. I år fyller Impact Hub Bergen ti år og kan nå presentere en ny satsing og flere spennende nyheter innunder merkenavnet - Social Impact Lab. Følg med på samtalen hvor nyhetene røpes.

 

Innovasjonssamtale om Grøn region Vestland

Innovasjonsuken OPP inviterer til innovasjonssamtaler hvor vi løfter frem Vestlandets kunnskapsmiljøer, næringslivet og innovasjonsmiljøet. Samtalene er for at alle skal bli bedre kjent med hva som skjer av skaperkraft, samarbeid og hvordan vi får Vestlandet til verden. Dagens tema: GRØN REGION VESTLAND Gjester: Kristine Kopperud Timberlid fra Innovasjon Norge Lasse Kolbjørn Anke Hansen fra Vestland fylkeskommune Maria Helsengreen i EY

 

Innovasjonssamtale om klyngene på Vestlandet

Vestlandet har imponerende mange dyktige klyngemiljøer som vi vil at enda flere skal bli bedre kjent med. Og hva passer vel da bedre enn å hanke inn en ekspert? Nærmere bestemt Kristianne Paasche som er spesialrådgiver på klynger i Innovasjon Norge. Hun har tatt med seg tre gode representanter fra tre ulike klynger. Nina Stangeland fra NCE Seafood Innovation, Anne Jacobsen fra NCE Media
 og Stig Frode Opsvik fra Proptech Innovation

 

VIS om utdanning, miljø – og klimateknologi

Ove Gjelsvik i VIS, Ragnhild Fresvik i Sparebanken Vest og Kristoffer Hundershagen fra Eduplaytion til samtale. Jacob Brekke har vært testpilot på mattespillet, Numetry og så vil en få høre om det nye startup programmet innen miljø- og klimateknologi.

 

StartupLab om samarbeid mellom næringsliv og startups

Fredrik Harloff, sjef for teknologi og innovasjon i GC Rieber konsernet, Pål Erik Michelsen, direktør for merkevare og markedsføring i Lerøy og Åshild Aarø, community manager i Startuplab i samtale om innovasjonsarbeid i større selskaper, samarbeid mellom gründerselskaper og etablert næringsliv. Samt det superspennende programmet, 20tretti.

 

OPPnå finansering Fra engler til fond

OPPnå finansiering setter fokus på behovet for kapital og investors rolle i utvikling av selskap i både oppstart og vekst. Det skal være en møteplass for investorer, gründere, næring og inkubasjon.

 

Impact Hub om sosial innovasjon

Silje Grastveit, leder for Impact Hub, Kathrine Marthinsen, daglig leder i Folkelig og Vidar Aashus som er rådgiver i Næringsseksjonen med fokus. på Finans, Design og Helse - Innovasjon og entreprenørskap i Bergen kommune møter i studio. Hør dere prat om sosial innovasjon og felles satsing på innovasjonsprosjekter for å kunne lykkes.

 

Bergen kommune om Etablererprisen

Etablererprisen deles ut til kandidater som har etablert ny virksomhet i Bergensregionen, og som bidrar til å fornye eller berike lokalsamfunnet og inspirere andre potensielle etablerere til å starte næringsvirksomhet. Elin Sjødin Drange, næringssjef i Bergen kommune forteller om Etablererprisen og kommunens arbeid med innovasjon og nyskaping. Møt tre tidligere vinnere: Mark Bokenfohr i Transmark Subsea – tidligere WiSub. (2015) Stian Lavik i Motitech (2016) Aleksander Helmersberg i MillaSays ( 2018)

 

BergenWorks om inkludering i innovasjonsmiljøet

I dagens innovasjonssamtale møter du Christian Erichsen som starter BergenWorks, spacemanager Stefan Eide som er spacemanager på BergenWorks og prosjektleder for et prosjekt som gir arbeidstrening og gründerbedrifter mulighet til å få verdifull arbeidskraft. Fra utenforskap til fast ansettelse, og hvordan det gagner startup-miljøer og grundere å ta inn folk i utenforskap. Fokus på arbeidslivsmestring og kompetanseheving, og det å lage en medarbeider som blir verdifull for bedriften.

Loading

Meld deg på årets innovasjonssamtaler

Vi inviterer til innovasjonssamtaler om Grøn Region Vestland, klynger, sosialt entreprenørskap, Etablererprisen og bærekraftige investeringer. Få med deg årets innovasjonssamtale hver dag kl. 11.30

OPPtur - kunnskapsreise på Vestlandet

Vi har besøkt næringshager, kunnskapsparker, gründere og næringslivet på Vestlandet. Bli med på kunnskapsreisen via videoserien, OPPtur.

Faglig OPPkvikker med akademia

Følg med på digitale fagsamlinger hver dag under OPP. Her får du faglig påfyll fra dem som sikrer oss ung skaperkraft og fremtidens kollegaer. Og ikke minst er med på å øke kompetansen på Vestlandet.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Jeg godtar at Innovasjonsuken OPP behandler mine personopplysninger etter personvernerklæringen