Opptur

- rundreise i innovasjonsmiljøet på Vestlandet

 

OPPtur Fjordbase 2022

Vestland fylke peker på 16 industrinettverk når de har lagt fram slagplanen for et grønt Vestland. Fjord Base i Florø er ett av dem. De er allerede i gang med flere grønne industriprosjekt. Lytt til Ole Schanke Eikum i Fjord base Holdning, Kristoffer Kjelkenes i Equinor, Christian Nordgreen Olsen i Saga Fjordbase, Stig Førde i Fjordbase, Vegard Førde Lavik i Hyfuel, Halvard Hovland i Havlandet Marin Yngel, Lone Marlen Bareksten i Aksello AS og Tonje Marie Solsvik i Vestland fylkeskommune.

 

OPPtur Bio Sunnhordland 2022

«Vi vet det haster med å ta i bruk nye energikilder og bruke ressursene smartere. Da er det oppløftende å se og møte de som får det til å skje nå.» sier Torunn Totland Stangervåg i Innovasjon Norge etter kunnskapsreisen til Sunnhordland. Hvor vi vi ble bedre kjent med Bio Sunnhordland er én av 16 huber som Grøn region Vestland har pekt ut som senter for grønn omstilling og verdiskapning. Vi har intervjuet Lene Pilskog i Invest in Sunnhordland, Jan Kåre Pedersen i Renevo AS, Laila Knarvik i Bremnes Seashore og Arve Kleppe i Aker Solutions og Magnar Aaland i AllTech Services.

 

OPPtur Hardanger Hydrogen Hub 2022

Hydrogenteknologi er i ferd med å modnes og vil bidra til store gjennombrudd for nye måter å håndtere energi de nærmeste årene! Dette skjer i Hardanger og nye løsninger blir i økende grad tilgjengelig for en rekke bransjer; fra produksjon og lagring til store industrielle produksjonsprosesser og transportbransjen. I Hardanger Hydrogen Hub har vi pratet med Ingvald Torblå i Odda Technology og styreleder i Hardanger Industri, Jorulf Kyrkjeeide i TiZir Titanium & Iron AS, Mari Prestegård, avdelingsleder i TiZir Titanium & Iron AS, Jakob Løyning, Fluorsid Noralf AS og Christel Johansen Kvamme, Næringshagen i Ullensvang

 

OPPtur Fensfjordbassenget 2022

I og rundt Fensfjordbassenget skapes det milliarder av kroner hver eneste dag, men samtidig er det også Norges største punktutslipp. Derfor er det ekstra spennende at området nå også ønsker å gå i front for å skape nye, grønne industrieventyr. I OPPtur Fensfjordbassenget blir du kjent med Irene Wergeland i Wergeland Group, Dag Martin Børhaug i Ragn-Sells Havbruk, Einar Vaage, leder for GreenSpot Mongstad og kontaktpunkt for Fensfjordbassenget hub, Lasse Kolbjørn Anke Hansen i Vestland fylkeskommune og hubkoordinator for Grøn region Vestland og Veronica Haveland, daglig leder i Klar Bedrift AS.

 

OPPtur Bergen 2022

"Bergen er grønn by, og skal være Norges grønnest by. Gjennom innovasjon, attraktivitet, kompetanse og samarbeid skaper vi en grønn og bærekraftig utvikling. I kunnskapsfilmen OPPtur skal dere et lite utdrag for det gode økosystemet i Bergen. Bergen er på alle måter en komplett by med alle næringer, akademia, turisme og et rikt kulturliv." sier Gisle Nondal, næringssjef i Bergen kommune. Møt også Jonas Aas Torland i gründerselskapet, 7Analytics, Vidar Aarhus, leder for Havbyen Bergen, Nina Stangeland i NCE Seafood Innovation, Stine Fiksdal i VIS - Vestlandets Innovasjonsselskap, Gøril Selvik i Connect Vest, Kristin Odfjell i investorselskapet, Farvatn.

 

OPPtur Askøy 2022

Innovasjonsuken OPP besøker Askøy kommune for å lage kunnskapsfilm om innovasjon- og næringsutvikling på Askøy. Solveig Wiik og Stig Ryland i Askøy kommune tar oss med på en kunnskapsreise. Vi møtte Susanne Rislå Andersen i Framo, Mathias Mikalsen Pedersen i Nobi, Morten Torlei og Harald Lavik i AVA of Norway, Marianne Kvarme på Bakstehuset på Ask, Morten Kolseth i Isbjørn Is, Inga Marie Skråmestø Haugland og Ståle Skråmestø som er vertskap på Biologen på Herdla og Rune Ulvik Paulsen, yardmanager på Hanøytangen for Semco Maritime.

 

OPPtur Sunnhordland 2021

I videoserien, OPPtur Sunnhordland møter du: Morten Christensen Bjelland og Arne Ottersen i Leirvik AS, Torunn Laurhammer og Irene Fatland - Stord Folkehøgskule, Simon Nesse Økland - Bremnes Seashore, Willie Wågen - Sustainable Energy Norwegian Catapult Centre, Kurt Magne Kvernøy - Sunnhordland Technologies, Monica Sanchez - Fitjar Islands og Sveinung Dukstad - Innovasjon Norge - Vestland. STOR takk til Nina Østensjø, Ole Jacob Eide og Kjetil Djuve - Atheno as as som har rigget årets kunnskapstur i Sunnhordland Og Inunet som har bidratt med koordinering av OPPtur.no

 

OPPtur Nordfjordeid 2021

OPPtur Nordfjordeid - stedet med vilje og gjennomføringskraft! Her møter du: Øystein Nes, daglig leder i Inviro, Alfred Bjølo, ordfører i Stad kommune, Gjermund Thomasgard i Virtual House, Geir Kroken og Elias Kroken i Blue Breeder og Eli Førde Aarskog fra Sagastad, Mats Andersson i Lefdal Mine Datacenter, Tore Hjelle i Eid Elektro, Geir Holmen i Operahuset Nordfjord og Kari Standal Pavelic i Opera Nordfjord, Øystein Nes og Arild Hjelmeland i Inviro har bidratt til tidenes OPPtur til Nordfjordeid i Stad kommune.

 

OPPtur Flåm 2021

Smakfull smaks- og totalopplevelse på PopUp Otternes ved Jannet Aksnes og Kristine Onstad. Fjordbading og saunapitch i FJORD SAUNA med Torgeir Skjerdal og en skikkelig høydare med Ingrid Grymyr i Flåmzipline. Mette Bakketun i Sognefjorden næringshage ga oss en fantastiske ferieopplevelser og fortellinger om gode synergier og nytenkende løsninger i Flåm. Se vår rundtur med OPPtur Flåm.

 

OPPtur Nordhordland 2021

Få med deg kunnskapsturen, OPPtur Nordhordland. Du bli bedre kjent med... Irene Wergeland, Wergelandgruppa/ Wergeland Group, Trygve Wergeland, assisterende konserndirektør/ daglig leder Wergeland base, Ole Johannes Jordal i PSW Technologies, Gardar Olav Frøyen, PSW GROUP, Veronica Haveland og Mette Cathrine Nordås i Klar Bedrift, Børge Brundtland og Tore Andre Sines i Industriutvikling Vest, Mette Nora Sætre, Vestland fylkeskommune, Gøril Selsvik, Connect Vest, Petter Johannessen, Kilstraumen Brygge.

 

OPPtur Stryn 2021

I OPPtur Stryn møter du Sven Flo i Næringshagen i Stryn, Siri Linn Haugen i BasisBall, Svein Ørjasæter på Stryn Aktivitetslodge og Jenny Staalnacke i Næringshagen i Stryn. På Folvengaard AS møtte vi Dag Hjelle og Rolf Olav Gjørven. Gled dere til å høre mer om deres kompetanse, pågangsmot og visjonære satsing.

 

OPPtur Voss, Hardanger og Odda 2020

På Voss har vi pratet med Hanne Hedenstad som er leder for Næringshagen på Voss, Thomas Hårklau og Jon Gjerde fra gründerselskapet Kitemill, Øyvind Wæhle, adm direktør Voss Resort og Voss Gondol, Kristin Odfjell som er investor i Farvatn og som var en av foredragsholderne Startup Extreme. I Ullensvang møtte vi Anna Gursli Langesæter og Øyvind Stueland i Næringshagen i Odda, siderklynga, Arita Åkre fra Edel Sider, Gunnhild Jaastad fra NIBIO, Hans Petter Torsvik fra Connect Vest og Bio Chemical device.

 

OPPtur Sogndal 2020

Bli kjent med spennende kunnskapsmiljø og spektakulære naturopplevelser i Sogndal. Leder for Kunnskapsparken Sogn og Fjordane, Kjetil Kvåle og Gunn Cecilie Timberlid Hundere i Sogn Næring guider oss gjennom Sogndal. Dere får bli bede kjent med Halvor Gregusson i Nlink AS og selskapet Rocketfarm i RocketHouse. Samt intervjuer med gründeren, Grete Liheim i Ultraped og Anette Mjøsnes i Rekkje Stiutvikling.

 

OPPtur Florø 2020

Vi har vært en rundreise i Florø sammen med Lone Bareksteren, daglig leder i Aksello for å møte innovative bedrifter som har vokst frem på skaperkraft og samarbeid. På Saga Fjordbase AS, Florø møtte vi Beate Solheim Grønnevik, Geir Johannesen og Erlend Toftesund. Vi har vært på elbåttur med Leif Stavøstrand i Evoy pratet med næringslivsaktør og investor Nils Tore Karstensen i E.Karstensen.

 

OPPtur Førde 2020

Bli med på besøk til PEAK Sunnfjord og det spennende miljøet som utvikler teknologi til det globale markedet. Gründerne Pål Anders Kårstad i Webmegling Technology og Edgeir Aksnes i Tibber etablerte Peak Sunnfjord som i dag huser mange spennende selskaper. Vi har pratet med Joachim Vie i Norce Feedback, Thomas Berger som er investor i Fjord Invest og Kristine Kopperud Timberlid i Innovasjon Norge - Vestland.

 

OPPtur Måløy 2020

Måløy har kultur for å satse og kultur for suksess. Tradisjonelt kjent for næringer knyttet til havet og havnen. De har også store satsinger innen teknologi. Gled dere til å høre mer fra Øyvind Reed i Whereby, Yngve Hjertenes fra Ontec og OFS Måløy, investor Sindre Kvalheim og leder for Måløy Vekst Randi Humborstad.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Jeg godtar at Innovasjonsuken OPP behandler mine personopplysninger etter personvernerklæringen