Tilbake til aktuelt

Ada Tech Incubator er lansert

I en tidsalder der satsing på teknologi og innovasjon er viktigere enn noen gang lanseres landets nye tech-inkubator.

NCE Finance Innovation, Proptech Innovation, NCE Media og VIS lanserer Ada Tech Incubator, en plattform dedikert til å styrke oppstartsbedrifter innen finans, eiendom, media og teknologi. Men Ada er mer enn bare et kraftsenter. Det er en drivkraft for dem som tør å drømme stort!

22.juni ble klyngemedlemmer og innovasjonsmiljøet invitert til en intern lansering av Ada Tech Incubator. Den offisielle lanseringen blir på McB som del av åpningen av Innovasjonsuken OPP.

– Med Ada vil vi gå utover grensene for det typiske tech- og gründermiljøet. Vår ambisjon er å bygge et inkluderende og fremtidsrettet økosystem som strekker seg fra vest til verden, forteller Nikolai Nordbotn, inkubatorleder for Ada Tech Incubator.

Teknologiske visjonærer

Inspirert av Ada Lovelace, verdens første dataprogrammerer, symboliserer Ada deres dedikasjon til innovasjon, visjon og styrke. Dette er ikke bare om teknologi, men også om menneskene som driver den. Fra utviklere, designere, gründere og alle mellom dem, fokuserer Ada på å bygge et sterkt, inkluderende og fremtidsrettet økosystem.

– Vi står på startstreken til en eksplosiv æra av teknologisk innovasjon. Med Ada Tech Incubator får vi en fantastisk mulighet til å være i sentrum av denne utviklingen. Vi tror at samarbeidet mellom finans, eiendom, media og teknologi vil bryte ned gamle barrierer og bygge nye muligheter. Gjennom Ada vil vi styrke vår felles evne til å påvirke, forme og drive fremtiden, sier Birthe Espeland, leder for Proptech Innovation.

Satsing på innovasjon og vekst

Offisielt lanseres Ada 18. september under Innovasjonsuken OPP, men flere oppstartsbedrifter er allerede på plass.

– Som leder av denne ambisiøse satsingen, gleder jeg meg til å bringe mine egne erfaringer som gründer til bordet. Sammen, kan vi utvikle et økosystem som kan forme en ny fremtid for tech-startups, sier Nordbotn.

– Vi har flere spennende suksesshistorier fra regionen, og her kan vi få en tettere kobling slik at bransjer kan lære av hverandre på tvers. Det er gode eksempler på verdensledende selskaper som VZRT fra mediaklyngen og det superambisiøse teamet til HORDE fra fintech-klyngen. Vi gleder oss til at ADA Tech Incubator gir våre investorer mulighet til å bli kjent med gründerne tidligere og vice versa, at grunderne tidligere kommer i interaksjon med engleinvestorene fra Connect BAN, avslutter Gøril Selvik, daglig Leder Connect Vest og Connect Business Angel Network.

Meld deg på lanseringen av Ada Tech Incubator