Tilbake til aktuelt

Årets OPPtur er i gang

Årets vestlandsturne startet i vikingskipet i Sagastad og på Operahuset i Nordfjordeid, veien gikk videre til tretopper og fjelltopper i Stryn og ble avsluttet med smaks- og reiseopplevelse med pop up, tog, zipline og sykkel i Flåm. Gled deg til å bli kjent med dyktige og handlingskraftige vestlendinger under årets innovasjonsuke på Vestlandet.

På vår tredagers vestlandsturne hadde Inunet, Inviro, Stryn næringshage og Sognefjorden næringshage satt sammen spennende selskaper og unike opplevelser som vil bli presentert i videoserien, OPPtur som lanseres under Innovasjonsuken OPP 13.-19.september.

OPPtur Nordfjordeid - stedet med ambisiøse ideer og perfekt dose gjennomføringskraft


Øystein Nes og Arild Hjelmeland i Inviro hadde rigget kunnskapstur til Nordfjordeid. Ved Operahuset Nordfjord intervjuet vi Mats Andersson i Lefdal Mine Datacenter, Tore Hjelle i Eid Elektro, Geir Holmen i Operahuset Nordfjord og Kari Standal Pavelich i Opera Nordfjord.

På Sagastad, som er vestlandets nye kunnskapssenter om vikingtiden møtte vi Gjermund Thomasgard i Virtual House, Geir Kroken og Elias Kroken i Blue Breeder og Eli Førde Aarskog som ble intervjuet i Myklebustskipet.

OPPtur Stryn - the capitol of «why not»

Sven Flo og Else Jenny Staalnacke i Stryn Næringshage ga oss en opplevelsesrik og inspirerende tur til handlekraftige stryninger.

Loen Skylift tok oss opp til treningsøkt og prat med Siri Linn Opsahl Haugen i BasisBall. Vi klatret opp i trehytten til Svein Ørjaseter på Stryn Aktivitetslodge. Besøkt Dag Hjelle og Rolf Olav Gjørven på Folvengaard AS.

OPPtur Flåm - reis sakte og opplev mer…

Mette Bakketun i Sognefjorden næringshage guidet oss gjennom smaksopplevelser og nysatsinger i Flåm. PopUp Otternes ved Jannet Aksnes og Kristine Onstad. Saunapitch og fjordbading fra FJORD SAUNA i Flåm med Torgeir Skjerdal og Ingrid Grymyr i Flåm Zipline.

Videre på vestlandsturné

- Jeg er utrolig imponert over all skaperkraften og engasjementet blant selskapene og miljøene vi har møtt under årets OPPtur. En stor takk til alle inkubatorer og næringshager som har satt sammen et spennende program som vi gleder oss til å kunne vise under Innovasjonsuken OPP, sier Hilde Indresøvde som er prosjektleder i Inunet som består av Siva-inkubatorer og Siva-næringshager i Vestland fylke.

- Vi i Innovasjonsuken OPP gleder oss allerede til å dra ut på ny rundreise og gjenskape suksessen fra i fjor. I høst besøker vi Stord og Nordhordland. De første sendingene starter 13.august, forteller Christina Sundli-Härdig som er festivalsjef for Innovasjonsuken OPP.

Støttespillerne til Innovasjonsuken OPP: Vestland fylkeskommune, Innovasjon Norge - Vestland Bergen kommune DNB Nordea Sparebanken Vest og VIS gir deg årets OPPtur.

Idé, konsept og produksjon: Fremsnakk Video: M’labs

Sendingene er hver dag kl. 14.00 under Innovasjonsuken OPP

Info og påmelding til OPPtur.