Tilbake til aktuelt

Bærekraftige investeringer

Klima er satt høyt på agendaen. Taksonomien, green deal, energimeldingen og sist oljeskatten. Vi har et regelverk som skal ta oss fra visjoner til konkretet mål – og som skal bistå kapitalmarkedet med å fremskynde overgangen. Nå kan kan du få med deg OPPnå finansiering hvor vi har pratet med fageksperter, tidligfaseinvestorer og innovasjonsmiljøet om kapital i tidligfase går til bærekraftige selskaper.

Klimaspørsmålet er satt øverst på agendaen og er på alles lepper denne høsten. Taksonomien, Green Deal, Energi-meldingen og sist oljeskatten. Årets tema er med dette: Bærekraftige investeringer – går kapital i tidligfase til bærekraftige selskaper?

Tim Genge, EU-rådgiver Innovasjon Norge innledet med kunnskap om taksonomien og green deal. Han la frem eksempler på hvordan Norge kan inspireres av arbeidet fra andre nasjoner og kom med en oppfordring til tidligfaseinvestorer. Vi får innspill, muligheter og utfordringer fra aktører som har jobbet med bærekraft

Deretter fulgte tidligfaseinvestorer opp til en prat om:

- Hvordan forholder vi oss til Green Deal – hvor plasserer vi kapital i tidligfase?Hilde Holdhus, partner Sarsia, Roald Brekkhus, Investment manager BKK Spring og Sindre Kvalheim i VYRD.

Flere aktører fra innovasjonsmiljøet deltok i en prat om hvilken betydning dette har for innovasjonsmiljøet. Stine Fiksdal, adm.dir. VIS Innovasjon, Gøril Selvik, daglig leder Connect Vest og Atle Sivertsen, leder Finance Innovation.

Arrangementet ble avsluttet med at Eupnea vant «Vestlandets beste idé»

«Vi er veldige ydmyke for å motta prisen. Det er en klapp på skulderen for arbeidet vi har gjort så langt. Premien betyr mye for oss og fasen hvor vi nå skal på investorjakt» forteller vinnerne. Eupnea utvikler en sensor for kontinuerlig måling av respirasjonsfrekvens. Teamet består av: Øystein Theodor Ødegaard-Olsen, Max Magnus Mariero, Hans Erik Heggem Tørris Sjøset, Andreas Tunset og Kari Laupsa Helvik.

«Vestlandets beste idé» ble delt ut av Margunn Minne, regionsdirektør i Sparebanken Vest og Hilde Indresøvde, leder for start og skalering i VIS.

Her kan du se hele OPPnå finansering

Om OPPnå finansiering

OPPnå finansiering setter fokus på behovet for kapital og investors rolle i utvikling av selskap i både oppstart og vekst. Det skal være en møteplass for i hovedsak investorer, men interessant også for gründere, næring og inkubasjon.

Partnere: Gefyl, BKK Spring, Momentum, Sarsia, Rieber, Sparebanken Vest og First Tuesday