Tilbake til aktuelt

Braksuksess med Bergen Brainstorm

Over 60 studenter på Vestlandet jobbet med bærekraftsutfordringer fra næringslivet. VilVite, Bærekraftige liv og GC Rieber Eiendom leverte case til Start Bergens Bergen Brainstorm som ble gjennomført som siste arrangement under Innovasjonsuken OPP.

Vinnerne av Bergen Brainstorm 2021 ble gruppe 7, som løste VilVite sin case. Tobias Bergem, Hanne Pedersen, Susanne Thue og Luing Yao landet øverst på seierspallen Vinnerne sier det var veldig gøy og lærerikt å være med, og at løsningen - en tvist av «escape room» hvor besøkende på VilVite skal forsøke å løse klimakrisen ved å generere mest mulig energi i ulike former - kom som et produkt av ulike ideer som ble bygget på hverandre.


VilVite sine mentorer Inger Høstmark og Liv Inger Christiansen sier ideen uten tvil skal bringes videre i deres arbeid med den nye energi-utstillingen: «Det var et vanskelig valg, da alle løste casen godt. Vinnerne skilte seg derimot ut ved særlig god forståelse av problemet, høy innovasjonshøyde, samt formidling: de gjorde en utrolig god pitch!» Start Bergen er enormt fornøyde med helgen, og vil takke alle deltakere og samarbeidspartnere som leverte case og VIS for å ha vært viktig bidragsyter for at helgen ble til en slik suksess!

Vinnerne stakk av med premie på 15 000 (VilVite), og to andre grupper vant 2 500 hver (GC Rieber og Bærekraktige Liv) Vi i OPP er så imponerte over innsatsen. Til både til alle som har organisert, deltatt og bidratt til årets Bergen Brainstorm