Tilbake til aktuelt

Fikk tempo OPP

Innovasjonsuken OPP 2023 er en årlig innovasjonsfestival som samler folk fra akademia, næringsliv, forskningsmiljø, klynger, kreative byråer og innovasjonsmiljø for kunnskapsdeling og inspirasjon. Kickoff-arrangementet for arrangører ble avholdt på Vestlandshuset, og samlet 72 personer til inspirerende innlegg og en spennende talkshow-paneldebatt. Arrangementet var en suksess, og nå jobbes det med å samle alle ideene og rigge flere møteplasser og kickoff flere steder i fylket.

– Utrolig hva vi kan få til når alle tar oppfordringen med å bidra. Vi fikk testet ut et nytt format med flere korte kunnskapspitcher, talkshow for innovasjonssjefer etterfulgt av konkrete arrangementer som er under planlegging og ideer til nye møteplasser, sier festivalsjef Christina Sundli-Härdig.

Kunnskapspitch fra klyngeleder


Birthe Espeland fra Proptech Innovation var en av dem som bidro med kunnskapspitch om hvilke muligheter og utfordringer hennes klynge står ovenfor.

– Jeg hadde en fantastisk opplevelse på kickoff-arrangementet. Det var veldig inspirerende å være omgitt av så mange dyktige mennesker og få muligheten til å dele ideer og kunnskap om innovasjon. Jeg ser frem til å være en del av Innovasjonsuken OPP 2023, sier hun.

Blir det innovasjon av boller og kaffe?

I talkshowet med innovasjonsdirektørene med overskriften "Blir det innovasjon av boller og kaffe?" hadde Ingvild Kjörrefjord i StormGeo, Bård Strøm i Clara Venture Labs, Fredrik Harloff fra GC Rieber og Louise Korsbæk Sondrup i Eviny et talkshow om kompetansedeling på tvers av selskaper, suksessmåling og hvordan de konkret arbeider med innovasjon i etablerte selskaper.


– Innovasjonsuken OPP hadde skapt et virkelig bra arrangement! Det var viktig å få frem budskapet om at innovasjon i etablerte bedrifter er mer enn kreative prosesser og post-it lapper - det er tydelige krav til kommersielle resultater gjennom å skape noe nytt som potensielt krever store endringer i egen bedrift. Det er stor risiko for ikke å lykkes, men likefullt avgjørende for bedriftens fremtid. Utrolig lærerikt og moro å få jobbe med, oppsummerte Bård Strøm fra Clara Venture Labs.

Arrangementer under OPP 2023

Under arrangementet ble det også presentert ideer og arrangementer som allerede er under planlegging for Innovasjonsuken OPP 2023, inkludert Demo Day Vestland, Forskningsdagene i Bergen, Bergen Brainstorm, Join a startup, DNB NXT, Åpningsarrangement, Alrekdagene 2023 og Innovasjonskickoff på skoler med Ungt Entreprenørskap Vestland.


– Å delta på kickoff for Innovasjonsuken OPP var en OPPtur! Mange spennende arrangører og deltakere som alle mener innovasjon er feltet å jobbe med. For oss studenter ble det mange gode samtaler med litt tips og triks, forteller Kine Gutu-Jensen, leder for Start Bergen som skal arrangere hackethonet, Bergen Brainstorm under festivalen.


Kine kom med en veldig konkret oppfordring til de fremmøtte. Start Bergen trenger hjelp til å komme i kontakt med caseholdere innenfor havsektoren og støttespillere. De fikk en god prat med GCE Ocean Technology og den nye havinkubatoren til VIS - Future Ocean Incubator. De håper på enda flere henvendelser etter kickoff.

En annen som ønsket gode samarbeidspartnere var Fridtjov Falch Sorø i Ungt Entreprenørskap Vestland som planlegger å lage innovasjonskickoff for 1300 videregående elever i august og september. Han ønsket henvendelser fra gründere, næringsliv og aktører som virkelig ønsker å satse på fremtidens Vestland.


– Vi planlegger å lage innovasjonskickoff for videregående skoler i Nordfjord, Sunnfjord, Sogn, Voss, Hardanger, Sunnhordland og Bergen. Vi vil gjerne komme i kontakt med lokale gründere, etablert næringsliv og få tips om lokale møteplasser for å kunne gjennomføre innovasjonskickoff for alle elever som skal etablere ungdomsbedrift i året som kommer, sier Sorø.

Årets tema: Tempo

Samhandling, samarbeid, åpenhet, mangfold, kreativitet og tempo var noen av temaene som var gjengangere under arrangementet. Jarle Bastesen ved Kristiania hadde innlegg om «Kultur for innovasjon og vekst.»

– Med et stadig økene tempo, fokus på omstilling og innovasjon, er det ikke alltid man tar seg tid til å «se til siden» for erfaringsutveksling og inspirasjon. Kristiania skal bidra til å utvikle morgendagens løsninger, gjennom problemdrevet og anvendt kunnskapsutvikling og -formidling, i nært samarbeid med arbeidslivet, basert på det fremste innen forskning. Innovasjonsuken OPP er en arena hvor man kan utveksle erfaringer, samt få innsikt og inspirasjon på tvers av klynger, akademia og næringer – uten at noen må senke tempo" forteller Line Louise Røen, avdelingsleder ved Kristiania campus Bergen.

Tempo i innovasjonsarbeid

Hoang "Hogi" Minh Trinh i Agens holdt innlegg om hvordan vi kan få tempo i innovasjonsarbeid, og delte erfaringene fra Agens.

– Utrolig inspirerende når akademia, forskningsmiljø, etablert næringsliv, gründere og kreative mennesker møtes for å dele kunnskap og finne samarbeidsmuligheter. Hvis dette er kickoffet for Innovasjonsuken OPP, så ser jeg virkelig frem til festivalen i september og gleder meg til å bli bedre kjent med resten av innovasjonsmiljøet på Vestlandet, sier han.

Oppfølging frem til september

For å videreutvikle festivalen ble arrangementet avsluttet med innsamling av ideer og forslag til årets arrangement. Etablerersenteret og OK Kontor, som vil følge opp med lansering av oppdatert merkevaremateriell og tips til arrangører.


– Kickoff var et strålende arrangment med masse god energi. Dette lover godt for Innovasjonsuken OPP 2023. Kjekt for Vestland fylkeskommune å være vertskap. Vestlandshuset skal være en arena for samhandling , samspill og ideer. Det var dagen idag. Nå kan festivalplanleggingen ta til for alvor, vi gleder vi oss til høsten, avslutter Heidi Bjønnes Larsen i Vestland fylkeskommune og eiergruppen til Innovasjonsuken OPP 2023.


FAKTA:

Festivalen arrangeres 18.-24.september av Vestland fylkeskommune, Bergen kommune, Innovasjon Norge - Vestland og VIS - Vestlandets Innovasjonsselskap i tett samarbeid med innovasjonmmiljøet på Vestlandet og støttespillerne DNB, PwC Norge, GC Rieber Eiendom, Agenda Vestlandet og Sparebanken Vest.

Vil du være støttespiller? Ønsker du å gjennomføre arrangement? Ta kontakt med festivalsjef, Christina Sundli-Härdig christina@ihardig.no