Tilbake til aktuelt

Impact Hub - sosialt entreprenørskap og realisering av ideer

I de historiske lokalene på Bryggen finner du coworking-stedet, Impact Hub Bergen. Dette er stedet for sosial entreprenørskap, teknologi og realisering av ideer.

Hva er Impact Hub?

Ta turen innom Impact Hub Bergen under Innovasjonsuken OPP for å bli bedre kjent med stedet og de inspirerende og engasjerte menneskene. Impact Hub Bergen ble grunnlagt i 2010 av kaospiloten, Silje Grastveit. som hadde en visjon om å lage en arena som invitere til samspill mellom kreativitet og bærekraftig innovasjon. I 2011 kunne Impact Hub Bergen åpne dørene på Bryggen. Stedet ble det første i sitt slag i Norge. I dag har det vokst til et fellesskap med over 50 changemakers som deler kunnskap gjennom ulike arrangementer og programmer.

Hva skjer under Innovasjonsuken OPP?

På fredager, på den ukentlige "Waffle Pitch" gir ulike gründere korte presentasjoner av sin virksomhet eller en bestemt utfordring de jobber med. Spennende diskusjoner fra publikum om bærekraftemner, og - en arena hvor det gjerne oppstår nye samarbeid. Bli med på Waffle Pitch under Innovasjonsuken OPP fredag ​​20. mai, fra kl 12:00 til 13:00.

Hva skjer hos Impact Hub resten av året?

Impact Hub Bergen bruker også sosialt entreprenørskap som et verktøy for å styrke og inkludere marginaliserte grupper i Bergen. Noen av programmene inkluderer STEP, et sosialt entreprenørskaps treningsprogram for innvandrere; Gründermatch, hvor arbeidsledige er i samsvar med oppstartsbedrifter; Fremtidspiloten og Social Innovation Camp, utdanningsprogram for videregående og universitetsstudenter om bærekraftig innovasjon; og Impact Challenge, et innovasjonsprogram som samler ulike aktører til å generere realiserbare løsninger for å løse sosiale problemer.

Impact Challenge-programmet leder entreprenører fra idé til inkubasjon, og støttes av Kavlifondet, Bergen kommune, Hordaland fylke og Sparebanken Vest. I fjor inkuberte programmet flere vellykkede oppstartsbedrifter rundt temaet "aldersvennlige samfunn"; I år vil et utvalg av grupper løse utfordringer knyttet til psykiatriske tjenester.

Impact Hub Bergen har også startet et testkjøkkeninitiativ for matentreprenører, som har jobbet som et springbrett for innvandrerkvinner som starter egen virksomhet i cateringbransjen. Møt andre changemakers over et deilig hjemmelaget måltid i den sosiale spisestuen tirsdag 17. september fra kl. 18.00 til 20.00.

Interessert i å møte samfunnet?

Impact Hub Bergen er åpen hele uken gjennom Innovasjonsuken OPP for alle som ønsker å prøve coworking på Bryggen. Registrer deg for ditt gratis dagspass.

Finn ut mer om Impact Hub Bergen.