Tilbake til aktuelt

InnovasjonshOPP på Nøstekaien

I strålende Bergensvær ble arrangører samlet på Nøstekaien for å brainstorme, planlegge og lage konkrete uttak for arrangementer under Innovasjonsuken OPP. Den unike samlinger med folk fra akademia, etablerte bedrifter og innovasjonsmiljøet ble avsluttet med et forfriskende hopp i havet. Et symbol på viljen til å ta utfordringer, muligheter for innovasjon og få opp tempo.

Samlingen ble en oppfølgingssamling etter kickoff for arrangører. De fire innovasjonssjefene Ingvild Kjørrefjord, Louise Korsbæk Sondrup, Louise Korsbæk Sondrup og Fredrik Harloff tok oppfordringen og inviterte til en kreativ idémyldring for å konkretisere arrangementer for etablerte bedrifter som er opptatt av innovasjon og nytenkning.

De fremmøtte fikk høre hvordan StormGeo, Eviny, GC Rieber og Clara Venture Labs arbeider med innovasjon og hvordan selskapene har nytte av erfaringsdeling på tvers av selskaper. De delte sine tanker om samlingen på Nøstekaien og videre arbeid frem til høstens festival:


Ingvild Kjørrefjord i StormGeo:


– Drømmedag på jobb! Med mer av dette så lykkes vi med å bygge en solid innovasjonskultur i Vestland som er tuftet på å være utenfor komfortsonen, nysgjerrig, raus, mangfoldig og med tempo oppe. Etablerte bedrifter trenger å ta tempen på egen innovasjonskultur. Det er en av forutsetningene for å lykkes med innovasjon. Gleder meg til gode diskusjoner rundt dette under Innovasjonsuken OPP.


Louise Korsbæk Sondrup i Eviny:


– Det kommer så ekstremt mange muligheter for norsk næringsliv som følge av European Green Deal, og for oss som jobber med innovasjon i etablerte bedrifter må det et kunnskapsløft til for å klare å utnytte mulighetene og skape fremtidig konkurransekraft - jeg håper vi kan bli klokere på mulighetene sammen. Så reflekterte jeg over hvor mye man kan få til på kort tid hvis man hiver seg rundt - et arrangement trenger ikke måneders planlegging for å bli bra - så kjør på folkens.


Fredrik Harloff i GC Rieber:


– Noen jobbdager er bedre enn andre, og hvorfor skal vi sitte inne å jobbe når solen skinner ut? Til tross for kanonvær, var jeg overrasket over hvor mange som stilte opp for å brainstorme sammen med oss. Når ulike folk fra så mange bedrifter og institusjoner bidrar blir det i idebefruktning av ypperste klasse. Personlig håper jeg vi får til 'Soft-funding verksted, Spinn-off verksted og en industrisafari til Osterøy eller en av hubene i Grønn region Vestland.


Bård Strøm hos Clara Venture Labs:


– Fantastisk å samle så mange superengasjerte mennesker som brenner for nyskapning og samarbeid. Får vi ned barrierene for samarbeid, med intensjon om å skape gode løsninger på tvers av hvert enkelt medlem, kan man få til store resultater. Men dette krever villighet til å åpne seg opp, dele innsikt og kunnskap, og stå i det hele veien frem til felles mål. Det er ingen lett oppgave, og man må gjerne tenke nytt i form av insentiver og avtalestrukturer.

I kjent stil ble arrangementet avsluttet med et hopp i havet.

Flere arrangementer er planlagt for etablert næringslivi høst. Under åpningsarrangementet 18.september dukker innovasjonssjefene opp med et nytt talkshow. I tillegg planlegges erfaringsdeling og kunnskapspitcher hele uken. Både i Bergen og flere andre steder i Vestland.

Ønsker du å være medarrangør eller har tips til emner?

Ta kontakt med csu@visinnovasjon.no eller legg inn egne arrangementer i arrangementskalenderen til Innovasjonsuken OPP. På nettsidene finner du nedlastbar markedsføringspakke og informasjon om innovasjonsfestivalen.