Tilbake til aktuelt

Invester i start-ups og bygg det nye Norge

Ledende aktører fra Vestlandets innovasjonsmiljø gir et dypdykk i hva de arrangerer under OPP, hva som kjennetegner miljøet, og deres visjoner for fremtiden. Connect Vest og Connect BAN deler sine tanker om samarbeid og gir oppfordringer til både investorer og gründere.

1. Hva arrangerer dere under Innovasjonsuken OPP?


🔸 Vi arrangerer frokost her på MCB for studenter med en grunderspire i seg, for å fortelle om hvordan du kan finansiere start-up. Innovasjon Norge stiller selvsagt også – sammen med et par av våre egne tidligfaseinvestorer. HVL og Start Bergen er også medarrangører

🔸 Sammen med VIS og resten av økosystemet arrangerer vi selveste "Juleaften for investorer" - DEMODAY Vestlandet. Arrangeres onsdag 20. september.

2. Hvordan utmerker innovasjonsmiljøet på Vestlandet seg?


🔸 Vi hører ofte fra besøkende at de er imponert over den gode samarbeidsånden her vest.

3. Fokus for innovasjonsmiljøet de neste 5 år?


🔸 Samarbeid, samarbeid samt øke tilgangen til mer strukturert tidligfase kapital, for eksempel gjennom et tidligfasefond som store deler av Norges grundere har tilgang til, men ikke grundere i Hordaland….

🔸 Forstå mulighetene som ligger i teknologi. Det gjelder både selskaper og investorer.

4. Tidligere høydepunkter under OPP?


🔸 DEMODAY VESTLAND er alltid et høydepunkt

🔸 Åpningskonferansen i fjor her på MCB med innovasjon i eksisterende virksomheter en halv dag og en halv dag med innovasjon fra start-ups med spesielt mange spennende case var en høydare.

5. Oppfordring til investorer?


🔸 Invester i start-ups og vær med å bygg det nye Norge.

6. Oppfordring til gründere?


🔸 Flere burde prøve det, i Norge nesten risikofritt!!


📸 På bildet:

Janicke Allers - Investor og styreleder, Connect BAN, Gøril Selvik - Daglig leder, Connect Vest & Connect BAN, Donika Kelmendi - Intern, Masterstudent HVL, Linea Granly - Intern, Masterstudent NHH