Tilbake til aktuelt

Kunnskapsfilm om innovasjonsbyen Bergen

Bli kjent med innovasjonsbyen i kunnskapsfilmen, OPPtur Bergen.

"Bergen er grønn by, og skal være Norges grønnest by. Gjennom innovasjon, attraktivitet, kompetanse og samarbeid skaper vi en grønn og bærekraftig utvikling. I kunnskapsfilmen OPPtur skal dere et lite utdrag for det gode økosystemet i Bergen. Bergen er på alle måter en komplett by med alle næringer, akademia, turisme og et rikt kulturliv." sier Gisle Nondal, næringssjef i Bergen kommune.

Vi har intervjuet Jonas Aas Torland i 7Analytics som har utviklet en digital løsning for modellering av overvann. De har bygget en løsning med globalt potensiale og forteller hvordan innovasjonsmiljøet har vært viktig bidragsytere på veien.

Vidar Aarhus, leder for Havbyen Bergen skal bidra til at Bergen skal ha en global lederrolle for havnæringene. "Vi skal lede an for et bærekraftig hav" sier han.

Nina Stangeland i NCE Seafood Innovation følger opp med: "Vi jobber aktivt sammen med næringen for å utløse det enorme potensialet i sjømatnæringene. Videre ønsker vi å bidra til bærekraftig vekst for utvikling av norsk sjømat gjennom innovasjon".

Anne-Christine (Stine) Fiksdal i VIS - Vestlandets Innovasjonsselskap skal kobler næring og akademia for økt innovasjon og kommersialisering. "VIS er et kraftsenter for innovasjon lokalt og videreutvikler forskning. Gjennom grunderprogrammet hjelper vi gründeren fra idéstadium med forretningsmodell, investor- og næringslivskoblinger, nettverk og samarbeid. Vi drifter også tre forretningsinkubatorer; innen helse, hav og teknologi. Blant annet Future Ocean Incubator og Eitri Medical Incubator.

«Connect er et vekstnettverk for å hjelpe grundere til å vokse, gjennom mentorordning, springbrett og investornettverk. Visjonen er å skape flere enhjørninger fra Vestlandet gjennom samarbeid» sier Gøril Selvik i Connect Vest.

"Vår visjon er å gjøre verden til et bedre sted og sette fotavtrykk i verden" avslutter investor, Kristin Odfjell i Farvatn.

Om du vil se mer sluttresultatet må du følge med for dette skal være oppkjøringen til Innovasjonsuken OPP som starter 19.september:
www.innovasjonsukenopp.no

Idé, konsept og produksjon: Fremsnakk
Videoproduksjon: Dråpe Media AS