Tilbake til aktuelt

OPP 2023 fikk tempo opp

OPP 2023 hadde 60 arrangementer med nettverksbygging, kunnskapsdeling og fremsnakking. Håper at mange av dere fikk kickstartet nye prosjekter, inngått nye partnerskap og inspirasjon til å etablere nye bedrifter.

– Her i Vestland er vi überambisiøse! Vestland leder an i omstillingen og vi har ambisiøse regionale klimamål for å nå nullutslipp innen 2030, sa Natalia Antonia Golis varaordfører i Vestland fylkeskommune under åpningen av Innovasjonsuken OPP.

Innovasjonstakten må OPP

– Vi må få OPP TEMPO i innovasjon gjennom samarbeid. Det er stor stas å få komme til Bergen og få ta del i den årlige innovasjonsfestivalen dere har skapt i Vestland. I Grøn region Vestland har dere vist engasjement og samarbeid på tvers av bransjer og aktører, og nye konkrete grønne forretningsideer. Prosjektet imponerer og inspirerer offentlige aktører og næringsliv i hele landet, sa Kaja Van Den Berg i Innovasjon Norge.

Resultatet av årets innovasjonsfestival ble 60 arrangementer fordelt over hele Vestland. Det var alt fra fagfrokoster, kunnskapspuber, politiske debatter, konferanser og gode kunnskapsarenaer og mingleplasser for å øke tempo på innovasjonstakten på Vestlandet.


SE OPP-FILM 2023


– Åpningsarrangementet viser virkelig at vi kan ta internasjonalt ledende posisjoner innen ny grønn teknologi og at vi har unike tillitsegenskaper som gjør det mulig å øke TEMPO gjennom samarbeid, oppsummerte Andre Gill i PwC Norge og Rolf Sørland i Innovasjon Norge som hadde regien på åpningsarrangementet.

Vestland på innovasjonskartet

– Med åpningen av Innovasjonsuken OPP tar vi et stort steg å sette Vestlandet på kartet som gründerstedet, fortalte Stine Fiksdal i VIS som har vært prosjektleder for Innovasjonsuken OPP i samarbeid med Innovasjon Norge, Vestland fylkeskommune, Bergen kommune. I partnerskap med samarbeidspartnere som PwC, GC Rieber Eiendom, DNB og Agenda Vestland.

Beste gründerbyen

– Vi skal bli den beste byen for gründere, sa Monica Mæland fra Bergen Næringsråd til Shifter under Innovasjonsuken OPP.