Tilbake til aktuelt

OPPnå finansering

Et årlig treffpunkt med fokus på investors rolle og betydning av kapital i selskapsutvikling. Vi pratet med en av initiativtakerne til OPPnå finansiering, Janicke Allers.

OPPnå finansiering er et treffpunkt med fokus på investors rolle og betydning av kapital i utvikling av selskap i både oppstart og vekst. Det skal være en møteplass for investorer, gründere, næring og inkubasjon. Men hvem står bak og hva er målsettingen?

- Gefyl, Momentum, Innovasjon Norge og DNB har hvert år bidratt sterkt til arrangementet, men en rekke aktører fra investorsiden bidrar hvert år. Det er et samarbeid mellom flere aktører for å synliggjøre deltagere og muligheter for finansiering av selskaper i tidligfase og vekst, forteller daglig leder i Gefyl og styremedlem i Innovasjonsuken OPP – Janicke Allers.

Fra engler til fond

OPPnå finansiering ble gjennomført for tredje år på rad, og det er stadig økning i deltagerantallet. Tema for årets arrangement var “fra engler til fond”

- Vi har et nytt tema hvert år og økning i deltagelse år for år. Vi startet med en diskusjon blant OPP-folket, hvordan finansieres oppstartsselskapene og hvem er det som investerer. Vi har derfor satt fokus på å forstå muligheten for å hente kapital og hvilken aktører som er tilstede lokalt og utfordringene vi har felles, forklarer Allers.

Årets arrangement hadde flere oppsider

Årets arrangement måtte gjennomføres digitalt, men det hadde også flere oppsider.

- Digitalt arrangement var en ny opplevelse som ga mersmak. Vi fikk flere deltagere fra hele Vestlandet og en helt annen rekkevidde med seere. Vi har aldri hatt så mange visninger og vi får stadig flere visninger. Samtidig er nettverkseffekten helt avgjørende, så neste år håper jeg det blir en kombinasjon og da med link til flere lokasjoner i fylket.

Årets OPPnå finansering - fra engler til fond