Tilbake til aktuelt

OPPned kickoff

Hvem gjør ting litt OPPned? Hvordan skal vi gi FOMO til vestlendinger? Hvordan skal vi koble kapital og kunnskap for å skape en bedre fremtid? Vi løste alt på kickoff for Innovasjonsuken OPP. Nesten...

Vestlandets innovasjonsfestival, Innovasjonsuken OPP avholdes 16.-22. september. Vi skal skape møteplasser for kunnskapsdeling og nettverking for å øke innovasjonstakten og få enda flere gode ideer og selskaper fra Vestland til verden. Hvordan gjør vi det? Vi må tenke litt OPPned.

Årets tema

Dere har kanskje fått dere med dere allerede? Årets tema for Innovasjonsuken OPP er OPPned. Vi søker personer, selskaper og prosjekter som skal være til inspirasjon for vestlendinger.

Kickstarter innovasjonsfestivalen

Denne uken arrangerte vi kickoff for arrangører. Vi ga ordet til vestlendinger som evner å tenkte nytt og festivalsjefer som skaper nettverksarenaer for å spre kunnskap og bidra til gode koblinger. For det er nettopp dette som gjør Vestland til Bestland.

Inspirasjon og innovasjonsboost

Vi startet med fem minutters inspirasjonsinnlegg fra:

🦸‍♀️Ingrid Kristoffersen i Ungt Entreprenørskap Vestland holdt innlegg om hvordan barn og ungdom får reelle problemstillinger fra næringslivet som de løser. Hun har akkurat fått sjetteklassinger til å lage ideer for alt fra fake news til avfallsutfordringer i havnæringene til hvordan eldre kan bo lenger i hjemmene sine ved hjelp av teknologi.

Under Innovasjonsuken OPP skal Ungt Entreprenørskap i samarbeid med VilVite arrangere innovasjonscamp for ungdommer. De jakter nå på nye problemstillinger fra næringslivet.

🦄Aslak Sverdrup i Innovasjon Norge som pratet om sin bakgrunn og hvordan innovasjonskraft er sentralt når det kommer til komplekse, globale utfordringer.

🦩Åsne Ådland-Dale var tidligere bærekraftsdirektør i Sparebanken Vest. Nå jobber hun i teknologi- og gründerbedriften i Birdsview. Åsne ga inspirasjon til hvordan vi kan designe vår egen fremtid.

💭Ragnhild Nabben og Sveinung Sundfør Sivertsen i Fremtenkt

"Stort sett alt Fremtenkt gjør er litt OPPned, fordi kjernen i arbeidet vårt er å utfordre antagelser de vi jobber med tar for gitt. Det handler ofte om å snu vanetenkning på hodet for å vise hvor mye som kan være annerledes." oppsummerte duoen i Fremtenkt etter å ha gitt oss en innføring i hvordan vi skal evne å snu måten vi tenker på.💰Ove Gjelsvik i Connect Vest/VIS arrangerer Demo Day Vestland under innovasjonsfestivalen. Han skal hanke inn de beste gründerselskapene på Vestlandet for å presentere dem til investorene. På kickoff hadde han tatt oppfordringen fra festivalsjefen om å synge budskapet sitt.

Det ble selvsagt en egenkomponert rap til byens legendariske låt "Rett opp og ned" av Lars Valuar.


🥷Petter Tran i Dråpe har utarbeidet flere klubbkonsepter, gründerselskaper og nettverksarenaer. Han hadde fått oppgaven med å fortelle hvordan vi skal sørge for at vestlendinger dukker opp på arrangementer.

Deretter hadde vi invitert til talkshow med festivalsjefene. Hvor vi spurte:

"Hvordan lage fag, fest & fanteri til Vestlendinger?"
👾 Sturla Ulvenes Kverneng -Bergen Live& Bergen Games
🌏 Marie Jacobsen - Vi må snakke om i morgen
💳 Anna Myhrvold-NCE Finance Innovation& Norway Fintech Festival
📢 Elisabet Kolbrun Hansen- Nordisk talefest
🌿 Vilde Blomhoff Pedersen-Varmere Våtere Villere


Kobling og god kok

"På kickoff fikk jeg gode koblinger og ideer. En som jeg skal følge opp er Sturla og Bergen Games. Jeg er interessert i Counter-Strike og eSport, og skal se hvordan jeg kan bruke mine erfaringer fra å bygge selskap og nettverk til å hjelpe spillmiljøet i Bergen." fortalte Lasse Smesvig som er seriegründer og pønsker ut en ny gründeridé.

"Det ble en kul energi i rommet med så mange annerledestenkende personer samlet ett sted. Egen deltagelse på kick off var inspirerende. " sa Sturla Ulvenes Kverneng etter arrangementet.

For Bergen Games er planen å fortsette satsingen sammen med 777. De vil bidra til utviklingen av norsk e-sport, og bygge interessen for live e-sport gjennom sin arrangementskompetanse.

"Vi jobber også med et veldig spennende konsept sammen med blant annet Visit Bergen, Aktive Gamere og Vestlandet E-sport, og har pågående dialog med globale aktører i e-sport-industrien om å få til noe veldig kult i Bergen." røper Sturla.

«Det er lurt å lytte tidlig i prosessen, akkurat slik dette kickoff-eventet rigget for. Å lytte er det viktigste man kan gjøre for å få innblikk, og oversikt. Og ikke minst inspirasjon! Takk for en bra kickoff, sa Elisabet Kolbrun Hansen som skal arrangere Nordisk Talefest 10.mai på Kulturhuset i Bergen.

Fosser frem

Årets styreleder for Innovasjonsuken OPP var meget fornøyd med frokostmøtet på Vestlandshuset:

«Utrolig gøy og spennende! Alltid stas å få besøk fra så mange mennesker som arbeider med innovasjon» sa Heidi Bjønnes Larsen - Leiar innovasjonsinfrastruktur i Vestland fylkeskommune.

Oppfølging og oppfordringer


Årets festivalsjef, Christina Sundli-Härdig jobber videre med å skape nye møteplasser og koble nye aktører og nominere flere kandidater flere vestlendinger til å dele av sin kunnskap.

"Kickoff ble en herlig blanding av nye folk, nye prosjekter og ny kunnskap. Vi trenger alle å tenke litt OPPned og få oss ut av gamle mønster. Da er slike møteplasser og kunnskapsarenaer perfekt. Nå vil jeg oppfordre enda flere til å nominere kandidater, koble seg på nye møteplasser og ta kontakt om det vil være med å lage tidenes innovasjonsfestival på Vestlandet" oppfordrer Christina Sundli-Härdig.

Oppfølgingsmøte: 7.juni hos StormGeo
Oppfølgingstur: Kunnskapsreise til Sogndal og Florø
Følg med i vår arrangementskalender for påmeldinger.

Kjenner du til vestlendinger som evner å tenke litt OPPned? Eller prosjekter og selskaper lager noe som er nytenkende? Nominer dem

Foto: Innovasjonsuken OPP, Petter Tran (PS. Foto av Tran: Donika Kelmendi)