Tilbake til aktuelt

Praksisplass hos OPP

Entreprenørskapsstudent, Øystein Tennebø Fure hadde praksisplass hos Innovasjonsuken OPP. Det ga han nyttige nettverk og spennende muligheter. Vil du ha praksisplass for årets innovasjonsfestival?

Send CV og informasjon om deg selv om du ønsker å bli vurdert for praksisplass i Innovasjonsuken OPP 2022: christina@ihardig.no

Øystein har fått god kjennskap til innovasjonsmiljøet på Vestlandet etter praksisplass, og anbefaler alle som ønsker relevant erfaring og nyttige relasjoner under studiene.

- Innovasjonsuken OPP er den raskeste måten å bli kjent med gründermiljøet i Bergen! Å delta i arrangeringen er svært givende og man får møte svært mange potensielle arbeidsgivere. Jeg har lært mye om meg selv og hva jeg ønsker å jobbe med senere i livet. På skolen jobber jeg veldig strukturert og det har vært veldig gøy å få utfordre meg i oppgaver jeg ikke finner svar på i en bok. Som tidligere gründer er jeg nå mye bedre rustet til å sette nye ideer ut i live, med alle de nye kontaktene mine. Brenner du for entreprenørskap er dette noe du virkelig ikke vil gå glipp av, forteller Fure som hadde noen ukers praksisplass for Innovasjonsuken OPP høsten 2020.

Øystein har hatt svært varierende oppgaver. Året 2020 har snudd opp ned på planene til mange. Likt med andre arrangement ble også OPP arrangert digitalt dette året.

- Oppgavene mine varierte fra rigging av studio, promo i sosiale medier, skaffe avtaler med samarbeidspartnere, til å være statist i filminnspilling og spraylakkere en garasjeport.

Nyttige nettverk

Fure fikk muligheten til å bli kjent med flere aktører i innovasjonsmiljøet og arbeidsoppgavene utviklet seg over tid. Hvilken lærdom hadde han etter praktisoppholdet?

- Man hører ofte hvor viktig det er å skaffe seg et nettverk i innovasjonsmiljøet. Dette er noe jeg alltid har tatt som en selvfølge, men det er først nå jeg ser hvor utrolig hjelpsomt det kan være. Gjennom selve arrangeringen vil jeg påstå at jeg er blitt mye flinkere til å planlegge arbeidet mitt, både når det gjelder jobb og skole. I prosjektarbeid er det naturligvis ikke alt man kan forutse, men i hvilken grad du forbereder deg kan ha svært mye å si. I ettertid merker jeg også at det er lettere for meg å ta på meg ansvar i arbeidsoppgaver. Jeg ønsker i større grad å delta på alt som skjer og vil gjerne gjøre andres arbeid noe lettere.

- Jeg har blitt kjent med svært mange spennende mennesker gjennom OPP. Underveis i prosjektarbeidet var jeg på en rundtur i innovasjonsmiljøet i Bergen. Her ble jeg blant annet kjent med Nyskapingsparken, NCE Finance Innovation, Mediekuben, StartupLab, ImpactHub og GründerHub. Jeg stortrivdes hos alle og håper jeg får muligheten til å samarbeide noen av de i fremtiden.

Øystein innom gjengen på Impact Hub Bergen på Bryggen

Samarbeid mellom akademia og næringsliv

Øystein var entreprenørskapsstudent ved BI og han har gode tips til andre som vurderer praksisplass:

- Si ja til alle muligheter du får. Du kommer ikke til å angre! Dette er både et gøy og lærerikt internship. Vis engasjement fra start av! Andre rundt deg vil raskt legge merke til dette. Dette kan gi deg muligheten til å delta på andre prosjekter senere. Jeg vil anbefale å lese deg litt opp på de ulike samarbeidspartnerne til OPP før internshipet starter. På denne måten får du en liten «headstart» i det prosjektarbeidet begynner. I tillegg vil jeg anbefale å planlegge arbeidsmengden tidlig. Prosjektarbeid kan ha en tendens til å hope seg opp dersom det ikke planlegges.

Om praksisplass for Innovasjonsuken OPP sier han:

- Interesserer deg for innovasjon, prosjektarbeid og «networking» er dette internshipet gull verdt for deg. Du vil bli kjent med svært mange sentrale personer i innovasjonsmiljøet i Bergen; kjennskaper du kommer til å dra nytte av senere i livet. Går du en linje innenfor markedsføring kan jeg love deg at du vil få brukt noe av det du har lært ut i praksis!

Dukket opp flere muligheter

Øystein fortsetter nå internshipet hos Bergen.Works. Etter å ha engasjert seg i OPP fikk han muligheten til å delta i arrangeringen av årets Creative Tech Hunt Bergen. Likt med Innovasjonsuken blir dette arrangementet også digitalt.

- Takket være alt jeg fikk delta på i OPP er jeg godt rustet for mer prosjektarbeid. Bare etter noen få uker drar jeg mye nytte av nettverket jeg har fått gjennom OPP. Jeg er veldig takknemlig for muligheten jeg har fått, og vil anbefale på det sterkeste for andre studenter å søke internship hos Innovasjonsuken OPP, oppfordrer han.

Praksisplass 2022

Ønsker du praksisplass for Innovasjonsuken OPP 2022? Send CV og informasjon om deg selv om du ønsker å bli vurdert for praksisplass i Innovasjonsuken OPP 2022: christina@ihardig.no