Tilbake til aktuelt

Skaperkraft på Vestlandet

Vi gir deg inspirasjon og lærdom om hva som bør oppleves, oppdages og oppnås på Vestlandet. Vi har fått anbefalingene til investor Janicke Allers som er daglig leder i Gefylen og tilknyttet Connect Vest.

1. Hva bør folk OPPleve på Vestlandet?

Driftige mennesker som utvikler og skaper, gjerne koblet til vill og vakker natur! Enten du tar en kort eller lengre tur. OPPlev den lokale skaperkraften fra det enkel og livsnødvendige som fantastisk mat- og transportløsninger. Få også med deg større OPPfinnelser som bærekraftig energi fra vann og luft og OPPstarter utenom det vanlige skapt utenfor byene. Den siste uken har jeg kjørt gondol på Voss, møtt Kitemill, smakt Edel Sider i Ullensvang og hørt på dedikerte mennesker fra Næringshagen i Odda og BioMedical Device. Dette burde alle OPPleve! I august skal vi videre på Vestlandsturne for å bli kjent med skaperkraften på flere steder her på Vestlandet.

2. Hva anbefaler du verden / Norge skal OPPdage på Vestlandet?

Her i vest har vi en fantastisk historie med å ta tak i utfordringer og finne løsninger, dette lever fremdeles. Verden bør OPPdage viljen, kunnskapen og samhandlingen som blant andre klyngene langs kysten representerer. Vår store fordel er koblingen til havet – der utvikles hver dag i en bredde og spesialisering som imponerer. Vi leverer i verdensklasse hver dag, men også for morgendagen!

3. Hva synes du Vestlandet skal oppnå?

Vi har begynt en god reise for samhandling og samarbeid på tvers av innovasjonsmiljøet i Bergen, både grundere, inkubatorer, klyngene, vitenskapen og kapitalen. Dette må vi ta videre i hele fylket og koblet til de rette miljøene i resten av landet. Med denne styrken skal vi bygge en enhjørning av en god ide. OPPnåelsen er et synlig kraftsentrum for innovasjon og bedriftsbygging i verdensklasse!

Bli med på Innovasjonsuken OPP 2020 14.-20.september i samarbeid med Innovasjon Norge - Vestland, VIS - Vestlandets Innovasjonsselskap, DNB, Sparebanken Vest, Nordea, STARTUPLAB, Impact Hub Bergen, Bergen.Works, Bergen kommune, Vestland fylkeskommune

Fra Vestlandsturneen OPPtur hvor Janicke arrangerte gondol-pitch med investorer, gründere og næringshagen på Voss. Sjåføren, Bjarte fikk også være med på bildet.