Tilbake til aktuelt

Solid samarbeidspartner

I 2016 gikk en rekke aktører fra innovasjonsmiljøet sammen for å planlegge en innovasjonsuke i Bergen. Formålet var å løfte frem gode initiativ innen entreprenørskap og innovasjon i regionen vår. Dette var en stor suksess, og i 2017 lanserte vi Innovasjonuken OPP. DNB har vært en viktig samarbeidspartner helt siden oppstarten.

OPP vokser hvert år

Innovasjonsuken OPP skal bygges opp til å bli den viktigste arenaen for gründere, innovasjonsbedrifter og etablert næringsliv på Vestlandet. En uke fylt opp med lærerike og interessante arrangement i regi av aktører som synes det er viktig å dele kunnskap for å fremme innovasjon og entreprenørskap i ulike bransjer. Takket være solide samararbeidspartnere har vi vokst år etter år. De siste årene har innovasjonsfestivalen hatt arrangementer på hele Vestlandet.

Maria H. Bøthun, Vekstekspert i DNB og Sylvelin Gunnarson som er leder for SMB i DNB Bergen har samarbeidet med Innovasjonsuken OPP i en årrekke og har bidratt med flere arrangement. Vi spurte dem om hvorfor Innovasjonsuken er OPP er så viktig og hvorfor de støtter og bidrar til skaperkraften på Vestlandet.

1. DNB har vært en viktig støttespiller av Innovasjonsuken OPP siden oppstart. Hvorfor er Innovasjonsuken OPP en viktig arena på Vestlandet?

Det viktigste med innovasjonsuken OPP er at hele økosystemet samhandler for å sette Vestlandet på kartet. Hver for oss gjør vi mye bra, men sammen blir vi mer kraftfulle og kan utløse nye initiativ gjennom økt samhandling.

2. Hvordan har dere sett utviklingen fra oppstart og frem til i dag?

Det har vært litt av en reise! I dag er det et betydelig mer profesjonelt rigg og i det legger jeg at planlegging, inkludering, deling og markedsføring av Innovasjonsuken opp har nådd helt nye høyder. Det er også en styrke at langt flere er med på satsingen. Felles for de fleste er at de har et brennende engasjement for grunder- og vekstsatsingen på Vestlandet. Det er utrolig inspirerende!

3. Hvilke tema og prosjekter/selskap ønsker DNB å løfte OPP under Innovasjonsuken OPP 2021?

Vi jobber med det nå og er ikke helt i mål. Men, Havgapet blir definitivt et viktig tema og vi har også spennende planer på gang i forbindelse med DNB NXT.

Ta en titt på hvilke arrangementer som planlegges under Innovasjonsuken OPP 2021