Tilbake til aktuelt

Uante muligheter på Vestlandet

I vår sommerserie jakter vi på tips og tanker om hva som bør oppleves, oppdages og oppnås på Vestlandet. Her er anbefalingene til Maria Bøthun som er ansvarlig for gründer- og vekstsatsningen til DNB på Vestlandet.

1. Hva bør folk OPPleve på Vestlandet?

- Som tilflyttet østlending vil jeg si at det aller mest fantastiske med Vestlandet er fjellene. Etter å ha bodd her i 14 år blir jeg fortsatt like bergtatt av de vakre fjellene her, hver eneste gang. Da jeg bor på Os, vil jeg varmt anbefale de vakre fjellene i Os.

Båt langs kysten og i fjordene er også nydelig. Ta gjerne turen innom den vakre øyen Espevær, ytterst i havgapet i Bømlo kommune.

2. Hva anbefaler du verden/Norge at skal OPPdage på Vestlandet?

- Det er så mange spennende nye bedrifter på Vestlandet nå, innenfor alle bransjer og næringer. Dette kombinert med et fantastisk økosystem og en region med industri i verdensklasse - gir uante muligheter som bør OPPdages!

3. Hva synes du Vestlandet skal OPPnå?

- Vi må styrke havbyen Bergen. Vestlandet er verdensledende innenfor maritim industri og tung innen forskning. Vi har gründerne, clusterne, akademia, inkubatorene og kapitalen - et godt tilrettelagt økosystem. Vi må videreutvikle samhandlingen, slik at vi overfører kunnskap og teknologi fra liten til stor, på tvers av bransjer. Kompetent kapital er ofte avgjørende for å lykkes, da må vi alle jobbe tettere for å få dette til!