Tilbake til aktuelt

Verdensmester i samhandling og samskaping

I vår sommerserie utfordrer vi vestlendinger på: OPPdag – OPPlev – OPPnå. Først ut er gründer og daglig leder på Impact Hub Bergen, Silje Grastveit.

1. Hva bør folk OPPleve på Vestlandet?

Vestlandet har mange kvaliteter som det er verdt å OPPleve: storslått natur, levende kultur, inspirerende gründermiljø, ledende klynger og en underskog av kreative virksomheter. Hvis jeg skal slå et slag for noe folk bør OPPleve, så må det være å gjøre seg kjent med alle de fantastiske ildsjelene vi har i denne byen. Det er mange som går foran og baner vei for hjertesaker de brenner for, og disse menneskene er det verdt å kjenne.

2. Hva anbefaler du verden/Norge at skal OPPdage på Vestlandet?

Dugnadsånden er ganske unik. Vi skal ikke nødvendigvis arbeide gratis, men dugnadsånden viser en grunnholdning om at alle skal bidra til å gjøre samfunnet bedre. Når Vestlandet nå snart blir en mester på samskaping på tvers av sektorer, så vil Vestlandet ha noe helt unikt som resten av verden kan ha stor glede av å OPPdage. Når det samfunnsnyttige fokuset står i sentrum og trumfer egeninteresser, vil summen av alle delene bli langt større enn delene i seg selv.

3. Hva synes du Vestlandet skal OPPnå?

Vestlandet skal bli verdensmester i samhandling og samskaping. Fremfor å sitte og ruge på hver vår tue, der alle gjør litt mer av det samme i små variasjoner, så skal vi snart få se at Vestlandet blir en mester i å spille hverandre gode. Vi skal bli eksperter på å anerkjenne hverandres styrker, og på å samarbeide fremfor å konkurrere. På den måten kan vi OPPnå at ressursene brukes smartere, kunnskapen og kompetansen styrkes, og det vil være god plass til alle, både store og små.

Impact Hub teamet på Startup Extreme. Julia Winslow (Operational Manager), Silje Grastveit (CEO & founder), Natalie Hoage (Community Manager).