Tilbake til aktuelt

Vestland til verden

I vår sommerserie jakter vi på tips og tanker om hva som bør oppleves, oppdages og oppnås på Vestlandet. Her er anbefalingene til Kristine Kopperud Timberlid i Innovasjon Norge - Vestland.

1. Hva bør folk OPPleve på Vestlandet?

Eg vil slå eit slag for dei gamle industriplassane i Vestland. Her ligg det mykje historie om korleis velstanden vår har blitt skapt og korleis visjonære industripionerer omsatte ville fosser og elver til store fabrikker som skapte enorme verdier og tusenvis av arbeidsplasser. I tillegg følger det med en interessant arkitektur og små bysamfunn som blei bygd opp rundt fabrikkane, som i varierande grad har blitt bevart, dessverre. Gode døme finn du bl.a i Odda og i Høyanger, på sistnevnte sted er det også et Industristadmuseum, som er verd eit besøk.

2. Hva anbefaler du verden/Norge at skal OPPdage på Vestlandet?

Verden trenger å oppdage alt det veldig spennande som skjer i bedrifter rundt i distrikta i Vestland. Vi har bedrifter og miljø som er best i verda på det dei gjer, har kunder over heile verda og tilbyr spennande jobbar til folk som brenner for faget sitt. IT-miljøet i Måløy, Highsoft i Vik, Hydro sitt teknologimiljø i Årdal og- ikkje minst – det som skjer i Peak-miljøet i Førde og i Florø er gode eksempel.

3. Hva synes du Vestlandet skal OPPnå?

Vi må få til mer samarbeid! Vekst skjer når flinke folk og miljø samarbeider, gjerne iblanda litt risikovilleg kapital. Der har vi litt å gå på her på Vestlandet. OPP kan vere ein slik arena som får folk til å komme saman.

Bli med på Innovasjonsuken OPP 14.-20.september i samarbeid med Innovasjon Norge,VIS - Vestlandets Innovasjonsselskap, DNB, STARTUPLAB,Impact Hub Bergen,Vestland fylkeskommune,Bergen kommune,Bergen.Works,Nordea og Sparebanken Vest.

Kristine som besøker næringslivet i Høyanger