Innovasjon i sjømatnæringen

Innovasjon i sjømatnæringen

HVL SKAPE og Mohnsenteret inviterer til lunsjseminaret “Innovasjon i sjømatnæringen”. Hvordan kan vi bruke en sirkulær økonomi til å skape sjømat fra restråstoff ved hjelp av nye arter og prosesser.



På seminaret får du blant annet høre om og smake på “verdens sunneste snacks” produsert av oppstartsselskapet Ocean Snacks. Du vil også få et innblikk i hva som pågår innenfor tareindustrien gjennom blant andre Algetun AS, som også vil tilby noen spennende smaksprøver. I tillegg kommer Shrimpvision for å fortelle om sin visjon om heimedyrka scampi fra Norge. Vi skal lære mer om produksjon av lavtrofiske arter og ikke minst skal vi få et innblikk i det som kan representere et regimeskifte innen sjømat - nemlig den laboratoriedyrkede sjømaten. Det blir ett fullspekket program og noe nytt og spennende for alle smaker.



Her følger en oversikt over alle presentasjonene:


Nye muligheter, tuftet på stolte tradisjoner.  Foredling av «nye» ressurser med bærekraftig tørketeknologi  Ragnvald Maartmann-Moe, Algetun AS


Sande Aqua, Havtare og Norsk tang, Willy Roger Jacobsen, Sande Aqua


Verdens sunneste chips!, Fredrik Schmidt Fotland, Ocean Snacks


Hvilke arter er potensielle kandidater til fremtidens havbruk? Mari Vold Bjordal, UiB


Fremtidens sjømat – fra dyrking av fisk i sjøen til kultivering av fiskefilet i bioreaktorer, Emil Lindfors, HVL Mohnsenteret


Rene reker fra Bergen, Sjur Øyen, Shrimpvision


Kapasitetsløft for innovativ og bærekraftig sjømatproduksjon, Øyvind M. Berge, HVL Mohnsenteret


Blått Hav, Frida Lunde Høisæther





Lerøy sponser med nydelig sushi som serveres fra 11:00. Programmet starter 11:30.

Innovasjon i sjømatnæringen
Onsdag 18. September
11:00 - 13:30
Pris
Gratis
Legg til i kalender Del på facebook

Se Kalender

Hold deg OPPdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tusen takk for din registrering!
Fyll ut alle feltene.