Tilbake til program

torsdag 16.09 kl. 07:00 - 08:00

Innovasjoner på Haukeland universitetssjukehus

Vi blir stadig flere og vi lever lengre!

Utviklingen i teknologi og medisin gir oss hele tiden nye muligheter for å stille bedre diagnose og å gi enda bedre behandling. Det er en god utvikling. Haukeland universitetssjukehus har som ambisjon å ligge i front både innen forskning og innovasjon, hos oss på Haukeland foregår det mye spennende innenfor innovasjonsfeltet. Vi vil dele fire innovasjoner som vil medvirke til å gi pasientene trygg behandling av høy kvalitet.

Bli med inn på Haukeland da vel og bli inspirert!

Tone Norekvål professor og sykepleier vil fortelle oss om eHjerteRehab verktøyet som vil øke egenmestring og redusere risiko for nye hjertehendelser.

Rolf Arne Haakonsen er ingeniør og vil vise oss eksempel på hva som kan skje når kreative ingeniører og klinikere finner sammen. Kan sykehuset behandle spedbarn med hørseltap raskere og bedre ved hjelp av 3D-printing?

Birgitte Berentsen er leder for Nasjonal Kompetansetjenester for Funksjonelle Mage-tarmsykdommer. Tenk om hele livet ditt ble styrt av hvor ofte og hvor akutt du må på do. Hør om nettkurset Mage tarmskolen.

Guttorm Brattebø overlege og leder av Nasjonalt kompetansesenter for helsetjenestens kommunikasjons beredskap. Hvordan hindre at pasienter blir kalde? Det er blitt laget en pose, kalt Thermosaver, som pasienten kan legges i. Produktet er et innovativ samarbeid mellom Sintef Helse, Hamatec AS og Haukeland universitetssjukehus.

Åpning av webinaret ved Forsknings- og innovasjonsdirektør Renate Grûner.

Velkommen!

Praktisk info

Tid

torsdag 16.09 kl. 07:00 - 08:00

Sted

Type arrangement

Seminar

Pris

Gratis