Tilbake til program

tirsdag 20.09 kl. 06:00 - 08:00

Sopra Steria Lynskarp: Slik lykkes etablerte selskaper med å lansere nye løsninger

Velkommen til frokostseminar med NHH, Sparebanken Vest, Tryg, Eggs og Sopra Steria. Tema denne ganger er hvordan etablerte selskaper kan lykkes med å ta nye løsninger hele veien fra idé til suksess.

Alle som har arbeidet med å skape og lansere nye produkter, tjenester og markeder har følt på frustrasjon over hvor vanskelig det er å lykkes med å få gode ideer integrert inn i virksomheten eller å ta de ut av virksomheten.

Vi har samlet spennende foredragsholdere fra ulike bransjer som har tenkt både i og utenfor boksen for hvordan man kan lykkes med å drive ideer til suksess. Bli med på dette seminaret og lær hvordan ledere i ulike bedrifter har jobbet med å lykkes med innovasjonsprosjekter og erfaringer de har gjort underveis. Dere får også et innblikk i hva forskningen sier om temaet.

Agenda:

08.00-08.20

Registrering, frokost, kaffe og mingling

08.20-08.30: Tobias Studer Andersson – Innovation Director & Head of Sopra Steria Scale up Scandinavia

Velkommen og introduksjon

08.30-08.50: Hva har vi lært av de ulike innovasjonstaktikker vi har benyttet?

Ørjan Karlsen - Leder for produkt i bedriftsmarkedet, Sparebanken Vest

Ørjan vil dele de viktigste læringene etter å ha lansert en rekke innovative produkter og tjenester de siste årene. Sparebanken Vest har brukt en rekke ulike taktikker slik som å spinne ut, investere i startups og lansere i eget selskap. Ørjan vil komme inn på temaer som eierskap og makt, viktighet av riktige insentiver og hvordan prioritere rett. Han vil bruke konkrete eksempler fra de løsninger Sparebanken Vest har lansert.

08.50-09.10: Slik kan du overkomme hindringer for innovasjon

Janniche Schumann-Olsen - Leder Kommersiell Forretningsutvikling, Tryg

Tryg har hatt egen innovasjonsavdeling i over 6 år, og har gjort seg noen erfaringer om utviklingsmodell og mål. Janniche vil dele læring de har gjort seg gjennom disse årene, som hva skal til for å overleve den interne kampen om prioriteringen av ressurser for noe som kanskje aldri gir tilbakebetaling? Hvordan må man samarbeide internt, og hva skal man ikke samarbeide om for å lykkes med innovasjon? Hvordan kan man måle suksess?

0910-0920 Pause

09.20-09.40: Slik har vi hjulpet våre kunder med å lykkes med innovasjon

Helle Moen – Direktør EGGS Bergen

Helle vil gjennom EGGS sine kundecaser gå gjennom hvordan ulike prosjekter har løst utfordringen med å ta gode ideer ut i markedet. Hun vil avslutte med å gi sine beste råd for å lykkes med dette.

09.40-10.00: Integrering av nye ideer i det etablerte

Bram Timmermans - Professor ved Norges Handelshøyskole

Bram vil gi gode råd for hvordan lykkes med å få nye ideer integrert inn i etablerte prosesser, systemer og organisasjonsstrukturer.

10.00

Avslutning og mingling

På dette seminaret lærer du om: 

Seminaret er en del av Sopra Steria sin lynskarp-serie med seminarer hvor vi fokuserer på korte foredrag innen konkrete tema. Formålet er å lære av andre som har gjort reisen før oss, mingle for å skape økt nettverk og diskutere problemstillinger med andre i samme situasjon.

Hvem passer dette seminaret for? 

Dette seminaret er for deg som er interessert i å lære mer om hvordan andre selskaper jobber med innovasjon og bli kjent med andre i innovasjons-miljøet på Vestlandet. Det være seg om du selv jobber med innovasjon i eget selskap eller bare er nysgjerrig på å lære mer.

Foredragsholderne:

Ørjan Karlsen

Leder for produkt i bedriftsmarkedet, Sparebanken Vest

Ørjan har jobbet med forretningsutvikling og i grenseskillet mellom teknologi og forretning i over 10 år. I dag er han leder for produkt i bedriftsmarkedet i Sparebanken Vest, som omfatter digitale produkter og tjenester, kort- og betaling, og forretningsutvikling.

Janniche Schuman-Olsen

Leder Kommersiell Forretningsutvikling, Tryg

Jannicke er i dag Leder for kommersiell forretningsutvikling i Privat-området i Tryg Norge. Hun har de siste 6 årene ledet Trygs norske avdeling for innovasjon kalt «New Business and Customer Innovation».

Helle Moen

Direktør, Eggs Bergen

Helle er regional direktør i EGGS Design i Bergen. EGGS Design er skandinavisk ledende i design drevet innovasjon, hjelper kunder med å utvikle nye produkter, tjenester og virksomhetsendringer. De jobber helhetlig med å sikre at menneskelig innsikt spiller sammen med teknologi, merke og forretning. I 2021, ble EGGS en del av Sopra Steria, Norges ledende konsulenthus innenfor digitalisering. Sammen, er de en holistisk og strategisk endringspartner for fremtidens virksomheter.

Bram Timmermans

Professor, Norges Handelshøyskole

Bram jobber i dag som professor ved Institutt for strategi og ledelse. Hans hovedinteresesfelt er innenfor områdene innovasjon og entreprenørskap, med særlig fokus på hvordan mobilisering og sammensetning av strategisk humankapital påvirker vekst og innovasjonskraft i både nye og etablerte virksomheter, industrier og regioner. Gjennomgående tema i forskningen hans handler om diversitet og beslektet mangfold i kompetanse. Bram var også en av forskerne som startet «Digital Transformation Hub» ved NHH, der de primært er opptatte av å forstå økosystemfenomenet, og spesielt rollen som entreprenørskap spiller i disse systemene.

Praktisk info

Tid

tirsdag 20.09 kl. 06:00 - 08:00

Sted

Type arrangement

Seminar

Pris

Gratis