Tilbake til aktuelt

Musikk fra Vestland til verden

Norges musikkeksport kommer i stor grad fra Bergen. Samtidig har Bergen et av de sterkeste musikkteknologimiljøene i Norge. Hvordan kan investorer være med på å videreutvikle bransjens posisjon og bygge en enda sterkere internasjonal havn for musikk i Vestland?

- Vi i Buzz ønsker å bidra til et sterkere bånd mellom musikkbransjen og investormiljøet i Bergen og undersøke hvordan investorer kan være med på å videreutvikle bransjens posisjon, forteller Elise Hessevik, daglig leder i Buzz som har vært en av initiativtakerne til å arrangere "Musikk fra Vestland til verden".


Sterke caser fra Vestland

Hessevik har satt sammen et arrangementet som viser vi frem noen av de sterkeste casene fra Vestland innen musikkbransje og musikkteknologi.

- Vi har også laget samtaler om hvordan bransjen fungerer og hvordan investorer og musikkgründere kan få et tettere samarbeid i fremtiden, legger hun til.

Fabio Enzo (777music), Jennifer Gunn (Made management), Hanne Thunestvedt (Vill Vill Vest), Kathrine Synnes Finnskog (Music Norway) stiller til samtale om erfaringer om hvordan vi evner å få Vestland til verden.

Sterk internasjonal bransje fra Bergen

Brak, Buzzfond, Bergen kommune, Innovasjonsuken OPP og Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig AS inviterer til en kveld hvor man kan bli bedre kjent med gründerselskaper som MusicDNA, Mundu, Violet og Crescat.

Frank Nes (Bergen Live) og Jan Bjordal (Kygo) gir oss innsikt i hvordan investorer kan bli med å bygge en sterk internasjonal musikkbransje fra Bergen.

Etablererprisen

Bergen kommune deler årlig ut Etablererprisen under Innovasjonsuken OPP. Denne kvelden skal Erlend Horn, byråd for finans, næring og eiendom i Bergen kommune, kunngjøre årets vinner. Prisen går til et selskap som har etablert ny virksomhet i Bergensregionen, og som kan dokumentere gode resultater fra sitt entreprenørskap.

- Entreprenører som tør å satse og skaper vekst og utvikling i kommunen vår med gode ideer, tjenester og produkter, er noe av det mest verdifulle vi har. Selskapet som får vår Etablererpris, bidrar til å fornye eller berike lokalsamfunnet og inspirere andre potensielle etablerere til å starte næringsvirksomhet. Det heier vi på! sier Elin Sjødin Drange, næringssjef i Bergen kommune.

Gründerhjelp

Tina Hovland Bargård og Morten Valvatne Meyer fra Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig vil under Innovasjonsuken OPP tilby innføringskurs og veiledning til gründerselskaper.

- Vi ønsker å lære gründere hvordan de best mulig kan benytte aksjonæravtale til å forhindre konflikter og ivareta innflytelse over selskapet sitt. Vi har full forståelse for at slike selskapsrettslige forhold ikke er det første gründere prioriterer, men vi ser ofte at dette medfører betydelige problem senere i selskapets utvikling. Vi ønsker å bidra til å forhindre slike tilfeller og få enda flere gründere fra Vestland til verden, sier advokat Tina Hovland Bargård

Informasjon og påmelding til "Vestland til verden"

Informasjon og påmelding til "Innføringskurs i aksjonæravtaler"